SİVAS POSTASI Yine Haklı Çıktı!

SİVAS POSTASI Yine Haklı Çıktı!

Sivas siyasileri uyurken, şehrin önde gelenleri ?tuzlarını daha bir kuruturken? halkımız dizi izleyip mutlu olurken, SİVAS POSTASI Üniversitede haksız kadrolaşmalar olduğunu hep yazdı durdu. Kimi şantaj dedi, kimi yalan dedi, ama gerçekler SİVAS POSTASI´n

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde meydana gelen haksız kadrolaşmaları defatle dile getirmemize rağmen herkes susmayı tercih etti. Artık olay o kadar dallandı budaklandı ki Ulusal Basına bile yansıdı.Yeniakit Gazetesindeki haberi aynen veriyoruz.

?Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin Hürriyet Gazetesi´ne verdiği doçentlik ve yardımcı doçentlik ilanında kadrolaşma skandalı ortaya çıktı. Son müracaat tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirtilen ilanda Cumhuriyet Üniversitesi´nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde adeta ısmarlama bir ilan verildi. Adrese teslim ilanda öyle bir şart istendi ki, o şart Türkiye´de sadece tek kişide bulunuyor.

Cumhuriyet Üniversitesi´nde yapılan ilan şöyle:

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden;

Üniversitemizin aşağıda yazılı birimlerine 2547 sayılı Kanun´un ilgili maddeleri gereğince Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır. Adayların ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Doçentlerin Rektörlüğe, Yardımcı Doçentlerin ilgili birimlere başvurmaları ve Üniversitemiz web sitesinde yayınlananAkademik Personel Yükseltilme/Atanma Başvuru ve Değerlendirme Koşullarını sağlıyor olmaları gerekmektedir.İstenen Belgeler:                        

Doçent için; Dilekçe, özgeçmiş ve 4 takım bilimsel yayın dosya

Yardımcı Doçentlik için; Dilekçe, özgeçmiş, doktora ya da uzmanlık belgesi ve 4 takım bilimsel yayın dosyası

ADRESE TESLİM İLAN: TÜRKİYE´DE TEK KİŞİ

Adeta adrese teslim olduğu gözlenen doçentlik ve yardımcı doçentlik ilanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin "İkiz açıklar ve feldstein-horioka hipotezi üzerine çalışmış olmak" şartı Türkiye´de sadece 1 kişiye uyuyor. YÖK Tez Merkezi´nden bakılınca binlerce tez arasından sadece Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özgür Koçbulut´un çıkıyor olması adrese teslim bir ilan olduğu şüphesini uyandırdı.

Öte yandan Mühendis Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Doç. Dr. Fikret Koçbulut ile akraba olması ise dikkat çekerken ´Akraba yapılanması mı´ sorusunu akıllara getirdi."

 

 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr



UTANÇ ÜNİVERSİTESİ
16.02.2016 20:21:47
Böyle bir Üniversite (bu gazetedeki benzer tüm haberler de dahil) ile Övünenlerin Ahlak ve Akıllarına Şaşarım!...

serkan
16.02.2016 21:35:10
gözümüz aydın, universitemiz ile ilgili bu haber ulusal basına yansımıştır. http://www.yeniakit.com.tr/haber/cumhuriyet-universitesinde-adrese-teslim-ilan-skandali-133160.html

ahmet
16.02.2016 21:45:29
bir önceki ilanda teknoloji fakültesine, akademik geçmişi ve tecrübesi olmayan, evde oturup ev hanımı olan hasbel kader eşi sayesinde kimyada doktora yapan kişi için kadro açıldı. bu kişinin eşi eczacılık fakültesinden halil ibodur, bu kişi faruk beyin yeni prensidir. gecen seferki ilanda kalite konusunda yetersizliğinden ve akademik yoksunluğundan dolayı fakülte tarafından ve biyomedikal mühendisliği tarafından alınmayan bayan için bu ilanda özel şerh koyularak tekrar ilana çıkılmıştır. geçen ilanda teknoloji fakültesine ısrarla, rektörün bastırmasına rağmen akademik endişelerle alınmayan bu kişi için rektör tüm nüfüsünü kullanarak tekrar ilana cıkmıştır. üniversitenin kalitesini görün artık. akademik tecrübeden yoksun, vasıfsız bir kişi için ne savaşlar verilmekte görün sivas halkı. bu bayan eşinin yayınlarına ismini yazark yayın şartınıda sağlamaktadır. ulusoylar artık teknoloji fakültesinde yeriniz hazır. buyrun göreve başlayın. öğrencilere allah kolaylık versin.

sekreter oğuz
16.02.2016 23:45:44
Paralel yanlısı gazeteci şimdi de uzay boşluğuna takmış delikanlı isen bu ulusal basında çıkan üniversite haberlerini yayınlasana ne oldu o hastanenın onundakı bufeyı sana verecek mı hoca onun sozunu mu aldın ha su senın rektorluktekı kafa atma mevzun ne oldu yoksa oda mı rafa atıldı ayrıca arkadaslar koskoca unıvesıtede rektor adayı prof kalmadımı allah askına herkeste bır suskunluk ayhan bey fatıh bey mehmet bey hayatı bey hu huseyın bey burhan bey adnan bey mehmet bey adaylığı dusunurmusunuz..

Hüseyin KOÇAK
17.02.2016 14:33:48
Cumhuriyet üniversitesine sivasa yakışır bir rektör istiyoruz.çevre illerdeki üniversiteler atılım yaparken biz yerimizde sayıyoruz.Memlekette adam kalmadımı Allah aşkına.Sivaslı bakanımız ve milletvekillerinden değişmesi için rica ediyoruz.

çok acelecisiniz
17.02.2016 15:39:46
arkadaşlar acele işe şeytan karışır burada bir stratejik yanlış yapıldı. ekmeğe yağ bal çaldınız. öğretim üyesi alımı gerçekleştirildikten sonra bu konu duyurulmalıydı. şimdi ne oldu konu duyuldu ilan geri çekildi. fiil gerçekleşmeden ceza tahakkuk etmez. unutmayın ve acele etmeyin.UYANDIRMAYIN

Doğrucu
18.02.2016 01:16:09
Beyler, Prof. Dr. Hayati Öztürk Adaylığını Açıklasın artık...Bu Üniversite Ancak Onun ile Huzur Bulur...

ahmet
18.02.2016 08:04:04
evet teknoloji fakültesine bir önceki ilanla aalınmayıp yine aynı özelliği yazarak, tekrar çıkılan ilanın sahibinin tez merkezindeki s.ulusoy diye bakıldığında ikinci skandal görülmekte çünkü tezide özellikteki gibi "vitaminler konusunda kromotografik tayini" konusunda bir önceki skandal ilandaki gibi birebir aynı değil ama büyük anlamada tezinin kısaltılmış ismini koymuşlar. inanmayanlar bakabilir, teknıloji fakültesi biyomedikal müh. yard doç. hayırlı olsun. s. ulusoy diye taratmayı unutmayın.

Koray
18.02.2016 10:46:54
Bu üniversiteyi ayağa kaldırabilecek tek bir adam var. Oda Gökhan Köylüoğlu. Onu da Sivas a geri getirmeye kimsenin gücü yetmez. Çünkü o da bilir ki bu siyasilerle yola çıkılmaz. Daha önce çalışıldı da ne oldu. Siyasiler tercihini yaptı. Bu tercihin çok yanlış olduğu da çok net bir şekilde ortaya çıktı.