SiVAS POSTASI´ndan Bir Düşünce

SiVAS POSTASI´ndan Bir Düşünce

Değerlendirilmesi gereken pek çok imkanı varken, adeta ?Elinde Altın Tasla Dilenen? şehir olan SİVAS, çıkış noktaları arıyor. Asırlardır boşu boşuna kaderine terk edilen TAŞLI DERE VADİSİ, Sivas´a turizm değeri katabilecek göller birlikteliği ile değerlen

 

Sivas´ın geleceğine dair yıllardır önemli projeler üreten SİVAS POSTASI Düşünce Ekibi, yeni bir felsefi derinlik ortaya koyuyor.

Şehrin mesire bilincinin PAŞABAHÇE ile sınırlı tutulma yavanlığını bertaraf eden bu düşünce, az maliyet ile hayata geçebilecek nitelikte.

Sivas´ın girişlerinde olan TAŞLI DERE VADİSİ doğal hali ile değerlendirilmeyi bekliyor. Etrafı dağlarla çevrili, doğal su kaynağı olan vadiye irili ufaklı göller yapılarak, burasının adeta sahil hüviyetine kazandırılabileceği düşüncesinin, gündeme alınması bekleniyor. Bir tarafı dağlar, bir tarafı yol olan alanın, belli yerlerinin boğulup, etrafında çevre düzenlemesi yapılarak, o bölgeye hem ekonomik değerin katılacağı, hem de doğal bir güzelliğin oluşacağı görüşü dile getiriliyor.

DSİ, Özel İdaresi ve Sivas Valiliği birlikteliği ve MİMARİ bir tasarım ile asırlardır boşu boşuna duran vadinin, SİVAS için hayatiyet taşıyacağı hatta ilerde yapılması planlanan KIZILIRMAK PROJESİ´nin de inci gerdanlıkları olabileceği vurgulanıyor.

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız, aralarında MİMAR, MÜHENDİS ve DÜŞÜNÜRLERİN olduğu bir gurup insan, TAŞLI DERE´nin bazı yerlerine irili ufaklı 5 veya 6 tane yapay göl oluşturulabileceğini belirtiliyorlar. Karşı dağların ağaçlandırılacağı ve bazı yerlerde de mesire alanları ile burasının deniz vari bir görünüme kavuşarak, şehrin daralmış sosyal hayatının da aşabileceğini dile getiriyorlar.

Bu konunun ele alınması ve bu konuda bitirici adımların da yine Vali GÜL tarafından atılması bekleniyor.

Halil Rıfat Paşa, Vali Muammer Bey, Vali Reşit Paşa, Vali Hasan CANPOLAT gibi SİVAS tarihinde iz bırakmış valiler silsilesini Davut GÜL´ün de bu projeyi hayata geçirerek girebileceği görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: SiVAS POSTASI ndan Düşünce