Sivas Postası´nın Ufkuna Yeni Gelindi

Sivas Postası´nın Ufkuna Yeni Gelindi

Tarihi Gök Medrese´nin etrafı yüksek duvarlarla çevrilirken bunu eleştirip, güzide eserin etrafını ?ÇİN SEDDİ? ile çevirmeyin diye bas bas bağıran Sivas Postası´nın ufkunu o zaman göremeyen yöneticiler, yıllar sonra bizim belirttiğimiz noktayı gördüler.

 

Yayın hayatına başladığı günden bu yana sadece haber yapmayan, yol gösteren, ufuk açan, olmadan olacağı sezen Sivas Postası Gazetesi yine haklı çıktı. Gök Medrese ve Çifte Minare etrafına yapılan uzun duvarları zamanında eleştiren Sivas Postası, ?ÇİN SEDDİ? yapılıyor diye kamuoyunu ikaz etmişti.

Bu eleştirimize aldırmayan ve bildikleri gibi devlet malını heder eden yöneticiler, eserlerin etraflarını Çin Seddi vari yüksek duvarlarla çevirmiştiler.

O zamanlar yerel gazete ve televizyonların da ?Vali Su İçti, Başkan Çay İçti? haberlerini yaptıkları bilinirken, Sivas Postası´nın entelektüel ufkunun ise görülemediği herkesçe biliniyor.

Şimdi ise Gök Medrese ve Çifte Minareli Medrese etrafındaki duvarların yıkılarak boylarının küçültülecek olması olumlu bulundu. Tarihi eserlerin daha görülebilir olması için alınan bu kararın geç kalmış lakin yerinde bir karar olduğu ifade ediliyor.

Batı toplumlarında modern bir çevre düzenlemesi mevcut iken, özellikle Sivas´ta bu tür konuların göz ardı edildiği biliniyor. Bu minvalde şehir estetik kurulunun kurularak, işlevsel hale getirilmesi bekleniyor.