Sivas Referans Olduklarına da Kızdı

Sivas Referans Olduklarına da Kızdı

Ak Parti´nin Sivas yenilgisinin baş sorumlularından olan Hilmi BİLGİN, eleştiri yağmuruna neden oluyor. 75 aday adayı olmasına rağmen onları ustalıkla elediği belirtilen BİLGİN´in, seçmenin sert tepkisine neden olup oy kaybının yaşanmasını sağladığı vurgu

 

Sivas´ta seçim sonucu olan 3-1-1 masaya yatırılıyor. Özellikle Ak Parti´nin seçim yenilgisinin ana sebeplerinden birinin Vekil Hilmi BİLGİN´in halk tarafından sevilmemesi olduğu kamuoyunda dile getiriliyor.

Sivas Merkez ve İlçesi Kangal´da halkın tepkisi ile karşı karşıya olan BİLGİN´in, bu tepkiyi bildiği için Genel Merkez bağlamlı ilişkilerle listeye kendini yazdırdığı ifade ediliyor.

Eski Adalet Partililer tarafından çok sevilen ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL´e benzetilen BİLGİN´in, olası bir erken seçimde liste şansını yakalayamayacağı ve olası listeye girme durumunda ise sonucun 2-2-1 e dönüşeceği dillendirilmekte.

Geçtiğimiz dönemde şehirdeki bütün işleyişlere müdahil olan ve kendine göre şehir bürokrasini şekillendirmeden geri durmayan BİLGİN´in, bu oy kaybının müsebbibi olarak, referansı olduğu isimlerinde bürokraside fayda sağlamadığı belirtilmekte.

Liyakat esasına göre değil, eş dost akraba anlayışına göre yakın çevresine referans olup, onların işlerini titizlikle takip eden BİLGİN´in, bu davranışının Ak Parti seçmeni tarafından şiddetle eleştirilen konuların başında geldiği konuşuluyor.

Sivaslılar, Vekil Hilmi BİLGİN´in referansı olduğu eş dost ilişkilerinden Sivas´ın kurtarılması gerektiği aksi takdirde bu durumun Ak Parti´nin aleyhine işleyeceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler:
Nejat DEMİR
16.06.2015 00:04:17
Bu durum hilmi beyle ilgili bir konu değil otuz yıl kamuda çalıştım her dönemde maalesefki kamu görevlileri tercihi tamamıyla vekillerimiz üzerinden gerçekleştirildi o yolu çook verimli kullanan kamu personelleride yine malesefki daha çok hakedenlerin önüne geçti geçirildi ve halada öyle aslında bu yolla yasalar çığnanıyor yasal düzenleme yapılarak yasaların çığnanmasının önüne geçilebilir ve sorumluluğuda yapanın olur. Nasılmı ilin vekilleri kamu personelinin atamaya yetkilisi olarak belirtilen yasal düzenlemeyle.

yusuf kul
16.06.2015 17:42:36
akp nin çok değerli bu vekili her halde bir tek bana referans olmadı. o kadar yanına gittim dil döktüm ancak boş.sonradan öğrendim ki adam evin nerede ise ona göre seni akp yetkililerine soruşturur ona göre işini görmeye çalışırdı.o yüzden bu ve bunun gibi kişiler sivas vekili değil akp vekili olarak kalmaya devam edeceklerdir.

haluk
17.06.2015 13:38:22
bu adam kimseye referans olmaz,yapamaz,sadece boşuna oyalar,hani diyorlarya geceden sıraya giriyordunuz,şimdi bu varmı diye VAR VAR,Numuneye gidin endkronolijiye saat 04 de gittim 2 günde ilk ona giremedim ama sıraya girdim ,sabah polk.ne gittiğimde sıram 2 kat artmış değişmiş,kimin kimseden haberi yok,bu polk için nette randevü yok hastane santralıda randevü vermiyor ama orada sorduğumda bunlar randevü almış dediler ilginç şeyler başhekim beyin haberi yok,müdürün haberi yok,mülletvekili zaten bilmez bunlar ne işe yarıyor bilmiyorum vekil ve idarecileri durum bu.yani hastanelerde sabah 4 lerde sıraya giriliyor bunu biliyormusunuz bu devirde bu teknolojide bu çok ayıp.isterseniz vatandaş gibi bir uğrayın habersiz görün durumu.

elif demir
19.06.2015 15:19:24
Hilmi Bilgin olduğu süre Ak Parti kaybeder inş. herkes görür Sivas için çalışmadığını ERKEN SEÇİM OLSA ve Hilmi -Burhanettin aday yapmasalar yoksa gene oyumuz başka partiye gider

mert_er@hotmail.com
20.06.2015 13:50:50
VALLAHA HİLMİDEN 1 VEKIL KAYIP EDILDİ BU ADAMI KOYMASALARDI 4 OLURDU MILLET HILMI GIDEMESIN DIYE OY VERMEDİLER