Sivas Referans Olduklarına da Kızdı

Sivas Referans Olduklarına da Kızdı

Ak Parti´nin Sivas yenilgisinin baş sorumlularından olan Hilmi BİLGİN, eleştiri yağmuruna neden oluyor. 75 aday adayı olmasına rağmen onları ustalıkla elediği belirtilen BİLGİN´in, seçmenin sert tepkisine neden olup oy kaybının yaşanmasını sağladığı vurgu

 

Sivas´ta seçim sonucu olan 3-1-1 masaya yatırılıyor. Özellikle Ak Parti´nin seçim yenilgisinin ana sebeplerinden birinin Vekil Hilmi BİLGİN´in halk tarafından sevilmemesi olduğu kamuoyunda dile getiriliyor.

Sivas Merkez ve İlçesi Kangal´da halkın tepkisi ile karşı karşıya olan BİLGİN´in, bu tepkiyi bildiği için Genel Merkez bağlamlı ilişkilerle listeye kendini yazdırdığı ifade ediliyor.

Eski Adalet Partililer tarafından çok sevilen ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL´e benzetilen BİLGİN´in, olası bir erken seçimde liste şansını yakalayamayacağı ve olası listeye girme durumunda ise sonucun 2-2-1 e dönüşeceği dillendirilmekte.

Geçtiğimiz dönemde şehirdeki bütün işleyişlere müdahil olan ve kendine göre şehir bürokrasini şekillendirmeden geri durmayan BİLGİN´in, bu oy kaybının müsebbibi olarak, referansı olduğu isimlerinde bürokraside fayda sağlamadığı belirtilmekte.

Liyakat esasına göre değil, eş dost akraba anlayışına göre yakın çevresine referans olup, onların işlerini titizlikle takip eden BİLGİN´in, bu davranışının Ak Parti seçmeni tarafından şiddetle eleştirilen konuların başında geldiği konuşuluyor.

Sivaslılar, Vekil Hilmi BİLGİN´in referansı olduğu eş dost ilişkilerinden Sivas´ın kurtarılması gerektiği aksi takdirde bu durumun Ak Parti´nin aleyhine işleyeceğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: