SİVAS Şenliklere Hazırlanıyor

SİVAS Şenliklere Hazırlanıyor

Bayram sonrasında yapılması planlanan onlarca şenlik için halkımız hazır kıta bekliyor. Şenliklerde yine ?ellik halayı?nın başı çekeceği biliniyor. ?Bico´yu hoplatıp fistanını toplatmak için gün sayan halkımızın, DİLBER AY´ın meşhur parçası ??tavukları p

 

Sivas kasabasıyla, ilçesiyle, köyü ve mezrasıyla nefesini tuttu şenliklere hazırlanıyor. İçersinde zerre miktar kültür ve sanat olmayan, lakin adına kültür ve sanat festivali diye yakıştırma yapılan kuru gürültünün, bu yıl da kulakları tırmalayacağı sanılıyor.

Tavuk dürüm ayranın ?hit? olacağı, aylardır ayna karşısında konuşma provası yapan Dernek Başkanlarının canhıraş bağırışlarına bu sene yine şahit olunacağı vurgulanıyor.

Şenliklerde yine ?ellik halayının? başı çekeceği biliniyor. Ellik halayını ise ?BİCO´ nun hoplatılmasının takip edeceği vurgulanıyor. Özellikle son yıllarda DİLBER AY´ın söylediği ?tavukları pişirmişem? parçasının da şenliklerde pek çok hacimli vatandaşımız tarafından muntazam bir şekilde icra edileceği belirtiliyor.

Tavuk dürüm ve ayranı caba eden pek çok şenlik müdaviminin, hızını alamayarak akşamın karanlığına kadar ellik halayı ile el çırpıp, bilumum diğer oyunlarla coşarak doğal rejim yapma moduna girecekleri sanılıyor.

Avuç dolusu paranın şarkı söyleyerek bağıranlara dağıtıldığı, içinde kültürden izlerin olmadığı ve egosunun savaşını veren dernek başkanlarının egosunun onure edildiği, içi boş kasaba pazarı mantıklı şenliklerden, Sivas´ın ne zaman kurtarılacağı ise merak ediliyor.