SİVAS SİYASETİ!

SİVAS SİYASETİ!

Gelişen ve büyüyen bir TÜRKİYE Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile yücelmektedir. Sevgili Sivaslılar ise kendi iç dinamikleri ile şehrimizi geleceğe doğru YÖNLENDİRME derdinde olmalılar

SİVASLI ne ister diye ilk yazıma başlamak istiyorum.

ANKARA bağlamlı yazılar yazmakla birlikte, SİVAS özelinde de konuları değerlendirme gereği duyacağım.

Sivaslı ne ister siyasetçiden? Gördüğüm kadarıyla SİVASLI siyasetçisinden  her zaman şahsi konularda taleplerde bulunur.

Ben geneli kapsayan bir isteği SİVASLILARDA görmedim.

Vekili bulur ondan şahsi bir şeyler ister, şunu bulur şundan ister.

Alamadığı zaman da eleştirir.

İyi de arkadaş, sen seçtiğin vekili eleştirmekte ne kadar haklısın?

Sen seçtiğin vekilin yüzüne ?ağasın paşasın? demektesin arkasına eleştirmektesin.

Ancak SİVASLI vekilini çalışmaya sevk etmede başarısızdır.

Bu tepeden aşağıya kadar aynıdır.

Mesela İl Başkanı Sayın Hakan AKSU, iyi bir insandır. Ancak şehrin insanı onu pasif bulur. Siyasetin kodlarına vakıf değil diye bilir?

MERKEZ İLÇEDE halkın bilmediği gelişmeler yaşandı. Şimdi burada buna değinmek istemiyorum.

Sayın yeni merkez ilçe Başkanı KURUÇAY´ın da ortaya bir şeyler koymadığı açık. KURUÇAY´ın bir sinerji getiremediğini herkes bilmekte. ..

Siyasette kahir ekseriyetin bilmediği ilişkiler ağı vardır. Genel Merkez ve şehir vekilleri arasında gelişen olaylardan dolayı MERKEZ İLÇE şekillenmiştir.

Devletimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ?kimse bir diğerine yük olmamalı, partiye yük olmamalı?.

SİVAS´ta çok yakın bir zamanda siyasi anlamda değişimler yaşanacak.Bu kaçınılmaz. Eski partililerden bir ekip siyasi hayata dahil edilecekleri gibi, yeni isimlerinde siyasi hayata dahil edilmeleri yakın bir gerçek.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yenilenme arzusu çok yakın bir zamanda SİVAS´ta kendisini gösterecek.

Hatta bazı yeni isimleri de önümüzdeki günlerde yazacağım.Bunlar arasında çok önemli Genel Müdürlerin olduğu bir hakikat?Hatta şehirde görev ifa eden birkaç AVUKAT hakkında da araştırmalar mevcuttur.Partiye davetleri yapılacak?

Sayın Belediye Başkanı BİLGİN ise kamuoyunda ve hatta ANKARA´ya kadar uzanan eleştirilere kulak vermeli.Aksi takdirde telafisi olmayan zararlar AK PARTİ´yi zora sokacaktır.Kendi etrafını saran ve kendisini kandırmakta olan insanlara mesafe koymak yerine onları desteklemektedir.

Birkaç söz de SİVAS KAMUOYUNA söylemek icap eder. KENT kamuoyunun samimi olmadığını düşünüyorum. Aldığım bilgilere göre kamuoyunun önde gelen isimleri ikili değil dörtlü bile oynamaktalar. Samimiyet testi olsa zannederim sıfır çekerler?

Gelişen ve büyüyen bir TÜRKİYE Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile yücelmektedir.Sevgili Sivaslılar ise kendi iç dinamikleri ile şehrimizi geleceğe doğru YÖNLENDİRME derdinde olmalılar.

SİVAS için fikirler projeler üretip onun takibini yapmak zorundayız. Kendi şahsi taleplerimizi askıya almanın zamanı ise geldi?

Bir diğer yazıda buluşmak ümidiyle ANKARA´dan selamlar?

                    Abdülhadi GÜLER

 

 

                    Abdülhadi GÜLER



Anahtar Kelimeler: Sivas Siyaset