Sivas Siyaseti Hareketleniyor

Sivas Siyaseti Hareketleniyor

Sivas siyasetinde yeni bir kıpırdanma oluştu. Eczacı Hakan AKSU´yu şehirde etkin olan ?Darende lobisinin? Ak Parti İl Başkanlığı´na hazırladıkları iddia ediliyor.

 

Sivas yerel siyasi kamuoyu uyurken, şehrin her zerresinden haberi olan SİVAS POSTASI GAZETESİ, yeni yeni oluşmaya başlayan siyasi bir hareketi kamuoyu ile paylaşıyor.

ECZACI Hakan AKSU´nun olası bir İl Başkanlığı için hazırlandığı konuşuluyor. Şehir ticaretinin ana ekseninde bulunan ve şehirde iyi kazanmaları ile bilinen Darende lobisinin, AKSU´nun İl Başkanlığı için alttan alta çalışma içinde oldukları vurgulanıyor.

Konu ile ilgili epeydir bir çalışma yaşanırken, siyasi çalkantılara neden olacak bu gelişmenin önümüzdeki günlerde netleşeceği biliniyor.

Hakan AKSU´nun, Bakan İsmet YILMAZ´ın da desteğini alma girişimi içinde olup olmayacağı ise ilerde belli olacak.

Ak Parti içinde çeşitli görevler alan AKSU´yu uzun zamandır İl Yönetimine hazırlayan bazı isimlerin, bu gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılması sonrasında nasıl bir tutum içinde olacakları merak ediliyor.

Tam hazırlık yapamadıklarından dolayı bu konuyu gizleme gereği duymalarının kuvvetle muhtemel olduğuna dikkat çeken haber kaynaklarımız, lakin olası bir yerel siyasi çalkalanmaya da şehrin gebe olduğunu dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Sivas Siyaseti Hareketleniyor