Tarih: 23.07.2015 10:10

Sivas Siyasetinde DEMİREL Tartışması

Facebook Twitter Linked-in

 

Türk Siyasi hayatına damgasını vuran 9.Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL´in vefatı, Sivas´ta da sevenlerini üzdü. Her ne kadar Sivas´a ekonomik olarak pek yatırım yapmasa da DEMİREL, eski Adalet Partililer tarafından çok sevilen bir isim olarak tarihi sahnesinde yerini aldı.

Keskin zekası, siyasi manevra kabiliyeti, kitleleri etkileme gibi ilginç özellikleri olan DEMİREL, ufak tefek çalışmalar haricinde Sivas için pek bir şey yapmamakla da eleştirili. Merkez sağ bir lider olan DEMİREL´e efsane Liderimiz diyen Adalet Partililer, onu minnetle yad ediyorlar.

Adalet  veya Doğru Yol Partili eski kurt Sivaslı siyasetçiler, Sivas Ak Parti Milletvekili Hilmi BİLGİN´i eski Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL´e çok benzetiyorlar. BİLGİN´i, ekranlarda konuşurken veya canlı canlı izlerken verdiği sözler, zekası  ve siyasi manevraları ile Merhum DEMİREL´i çok anımsattığın vurgulayan Adalet Partili yaşlılar, BİLGİN´e Sivas´ın DEMİREL´i yakıştırmasını yapıyorlar.

Buna karşı çıkan bazı Ak Partililer ise bu tartışmanın yersiz olduğu BİLGİN´in Ak Parti ilkelerine bağlı bir Ak Partili olduğu görüşlerini dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —