Sivas Şokta!

Sivas Şokta!

Sivas´ta görev yaptığı süre içersinde, Paralel Yapı okullarını denetleyen, son demde 4 tane Paralel Yapıya ait özel okulun açılmasını engelleyen Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, sır bir şekilde aniden görevden alındı.

 

Sivas şokta. Şehrin medeniyet anlamlı duruşuna önemli katkılar sunmak amacıyla ?Eğitimde Sivasi Hareketini? başlatarak, önemli çalışmalara imza atan Zekeriya ÇINAR görevden alınarak Ankara´ya çekildi.

Geldiği günden bu yana dikkatleri üzerine çeken ve Paralel okul ve yurtların kanun çerçevesinde işlemesi için sıkı denetimler yapan, Türkiye´de ilk olan Sivasi Hareketini başlatan Milli Eğitim Müdürü´nün görevden alınması sırrını koruyor.

Devletin Paralel Yapı ile mücadelesi ortada iken, ÇINAR´ın bu minvalde hareket ettiği bilinirken, hangi güç veya güç odağının ÇINAR´ı görevden aldırdığı ise merak ediliyor.

ÇINAR´ın denetimlerinin Bakanlık tarafından örnek alındığı da ortada iken, şehirde hangi odakaların bu görevden almayı önceden hazırladığı sorgulanıyor.

PARALEL YAPIYA aman vermeyen ÇINAR´ın görevden alınması eğitimcileri üzerken, şehirde etkinliklerinden bir şey kaybetmeyen Paralel Yapıyı ise mutlu ettiği gözlemleniyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Şokta
ibrahimulucay58@hotmail.com
10.09.2015 00:14:07
Haber ? Analiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya ÇINAR´ın Görevden Alınmasına İlişkin Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 No´lu Şube Başkanı İlhan KARAKOÇ ve Saz Arkadaşlarının Basın ve Yayın Yoluyla Çağrıda Bulunduklarına Tanık Olduk. Ki Bu Demeçler Hala İnternet Haber Sitelerinde Durmaktadır. Aynı Zamanda Kendilerinin de Birer Memuru Olduğu Sendika Yönetiminin Kurum Amirleri Aleyhine Görevden Alınması Yönünde Çağrılarda Bulunmasının, Basına Demeç Vermesinin, Amir-Memur İlişkisinin, Sendikaların Kurumların Üzerindeymiş Gibi Vaziyet Almasının, Kurumun Çalışma Barışına Olumsuz Etkisinin, Devlet Yönetimi ve Ciddiyeti ile İlişkisinin, Bu Bağlam da; Mevcut Sendikacılığın, Sendikal Anlayışın Sorgulanması Gerektiğini, Sendikacılığın Geldiği Noktayı Görmek Açısından da Önemli Olduğunu Okuyucuların Takdirlerine Arz Ediyorum. Buraya Şimdilik! Bir Mim! Koyarak Devam Edelim.. İl Milli Eğitim Müdürümüzün Görevden Alınmasına Karşı Kurum Çalışanı Olarak Gerçekten Büyük Şaşkınlık İçerisindeyiz. Söz Konusu Sendikanın Malum Yönetiminin Sinek Vızıltısı Mesabesinde Takındıkları Olumsuz Tavırlarının Bir Nebze de Olsa Etkisi Olabileceğini Düşünmekle Birlikte, İlimizde Faydalı ve Güzel İşlere İmza Atan, Toplumsal Hassasiyetlerimiz ve Değerlerimiz Çizgisinde Yönetim Anlayışını Benimseyen ve Böyle Bir Duruş Sergileyen Bir Bürokratı Görevden Alabilecek Evsafta Olabileceğini Düşünmüyoruz. Hülasa; Böylesi Durumlarda Hançerin Sapındaki Parmak İzleri Saldırganın Dışarıdan Değil, İçeriden Olduğunu Her Daim İşaret Etmektedir. Menfaat ve Çıkar İlişkisine Dayalı, Heva ve Heveslerine Göbekten Tutkulu Kahrolası ve Yıkılası Politik Anlayış! (sızlık) Kuzu Postuna Bürünerek Kendi Evladını Yemeye Bir Kez Daha Cür´et Etmiştir. Birileri Kuzuların Sessizliğini Oynasa da Biz Onları ?Suçlu ve Günahkar Alınları?ndan Biliyor ve Tanıyoruz. Neyi Yaşar, Nasıl Yaşatırsanız O´nu Yaşamadan Ölmezsiniz.. Yaşattıklarınızla Yaşayın! Hesap görücü Olarak ALLAH Yeter..!

ismet
10.09.2015 10:33:49
Sivas´ta önemli bir projeyi hayata geçiren, yanlışa karşı dik duran bir ÇINAR ı devirdiniz diyelim.Dikk durmayı bilen onlarca fidan var ne yapacaksınız. Siz de yakında devrileceksiniz. Emin olun kimse dönüp yüzünüze bile bakmayacak

Yiğido58
10.09.2015 18:07:38
Bu durumu Sivas´a anlatacak kişiler Akp´li vekil Hilmi Bilgin ve merkez ilçe başkanı Kuzu olsa gerek. Bu iki ismin etkili olduğu konuşuluyor.Hangi gerekçe ile mem müdürünü görevden aldırdılar çıkıp mertçe açıklamalılar. 1 kasım seçimlerinde akp sivastan gereken dersi alacaktır, almalıdır. mevcut akp´li vekillerinin hiç birini sivastan aday gösterilmesini istemiyoruz. bunlar aday olması halinde de oylarımızı mhp´ye vereceğiz. mevcut vekiller, belediye başkanı vs akp ile sivasa kan kaybettirmektedir. doğru dürüst yıllardır şehrimize istihdama yönelik yatırım yapılmamakta, olanlarda şehrimizden gitmiştir.