SİVAS, Suriye´yi YÖNETİYORMUŞ!

SİVAS, Suriye´yi YÖNETİYORMUŞ!

SİVAS eşsiz geçmişine rağmen değerlendirilemiyor. Şehrin kültür ve turizminin felsefesi yapılamazken, tarihi kaynaklardaki bilgiler ise gerek halk gerekse şehir yöneticileri tarafından bilinmiyor.

SPHM ÖZEL HABER

ARAŞTIRMACILAR, Sivas´ın çok köklü bir geçmişi olduğu konusunda ittifak ediyorlar. Özellikle Milattan Önce (MÖ) dönemlere ait pek çok bulgunun SİVAS´ta var olduğu bilinirken, bunun değerlendirilmemesi hayretle izleniyor.

SİVAS´ta bulunan KAYALIPINAR ve SARİSSA´nın HİTİT İMPARATORLUĞUNUN göz bebeği olduğu ifade edilirken, HİTİT ordularının buradan SURİYE ve MISIR´a sefer düzenledikleri tarihi vesikalarda dile getiriliyor.

YILDIZELİ KAYALIPINAR Hitit Şehrinde elde edilen bulgular ise ilginç bir gerçeği gün yüzüne serdi.  KAYALIPINAR HİTİT ÖREN yerinde, MÖ 1550´li yıllara ait olduğu tahmin edilen, Sivas´tan Halep´e sefere giden bir Hitit askerinin yaşadıklarını çivi yazısıyla yazdığı tablete ulaşıldı. Bu yıllarda SİVAS ile HALEP arasında ilişkilerin olduğunun da bu tablet bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca araştırmacılar SİVAS´tan SURİYE ve MISIR´a giden HİTİT SAVAŞÇILARININ, Fırtına Tanrısının kutsal gölü olan SUPPİTASSU´da Tanrıya adak sundukları ve oradan MISIR üzerine gittiklerini dile getiriyorlar.

SUPPİTASSU Gölü BATI yakasında bulunan bir ibadethanede de başta HİTİT PRENSLERİ OLMAK üzere bütün ordunun ibadet ettikleri ve HALEP üzerinden SURİYE bölgesine gittikleri tarihi kaynaklarda yer alıyor.

HİTİT Ordusu´nun HALEP ve civarında sefer düzenlediği ve oraları yönettiği de edinilen bilgiler arasında?



Anahtar Kelimeler: SİVAS Suriye YÖNETİYORMUŞ