SiVAS Tarihine Altın Harflerle Geçin

SiVAS Tarihine Altın Harflerle Geçin

Sivas sosyal hayatının içinde bulunan ve her ortamda insanlara fedakârlık yapmayı öğütleyen pek çok ismin, bu söylemlerinin insanlara örnek olması için, BAYIR BUCAK´ta zor şartlarda yaşayan TÜRKMEN´lere yardıma koşacakları dilden dile dolaşıyor.

 

Sivas siyasetinde, ticaretinde, bürokrasisinde, sosyal hayatında yıllardır yer alan, hemen hemen herkesin tanıdığı pek çok ismin, yıllar yılı her yerde söyledikleri fedakarlık düşüncelerini hayata geçirecekleri vurgulanıyor.

Gerek STK´larda, gerekse resmi ve gayri resmi toplantılarda kendilerini değil, şehirlerini düşündüklerini söyleyen şehrin önde gelen ve halk tarafından tanınan isimlerinin, BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ´nin durumlarına çok üzüldükleri herkesce biliniyor.

Açlık, kıtlık, yoksulluk, ilaçsızlık, ölümler nedeniyle zulüm altında zor günler geçiren Türkmen kardeşlerimize, memleketleri için fedakarlık yapan pek çok ismin maddi ve manevi yardım etmeleri bekleniyor.

BAYIR BUCAK´ta, Rusya´ya, İran´a ve katil Esed´e karşı büyük mücadeleler veren Türkmenler´in yardımlarına, Sivas önde gelenlerinin koşarak, büyük bir fedakarlık örneği sergileyip tarihe geçecekleri belirtiliyor.

Maddi ve manevi olarak Türkmenler´in büyük ihtiyaçları olduğu bilinirken, en azından bu ihtiyaçların bir kısmının Sivas tarafından karşılanması gerektiği dillendiriliyor.