Tarih: 25.04.2016 21:49

Sivas Tutmadı, Türkiye Tuttu

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS´ta 20 yılı aşkın bir süre tiyatro yapan ve tırnakları ile kazıyarak önemli oyunlar ortaya koyan Sanat Yönetmeni Yaşar ELMAS´a, hiçbir resmi kurum ve STK´nın destek vermediği biliniyor.

Sivas Belediyesi, Sivas Valiliği, STSO, Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, STK´lar, Vakıflar, Sendikalar, Dernekler başta olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşun destek vermeyerek adeta kapıları kapattığı ?OYUN BOZAN ATÖLYE? kapılarını İSTANBUL´da açmak zorunda kaldı.

Sivas´ta sahne aldığı süre içerisinde ?ÇANAKKALE, SARIKAMIŞ? gibi milli ve manevi hassasiyetler taşıyan oyunlar sahneye koyan ?Oyun Bozan Atölye?nin Milli ve Manevi hassasiyet taşıdığını iddia edenlerce desteklenmemesi ve hatta kösteklenmesi ibretlik acı bir hatıra olarak tarih sayfalarında yerini aldı.

SİVAS´ta yaşama imkanı bulamayan ?OYUN BOZAN ATÖLYE´nin? İSTANBUL´a taşınması akabinde ünlü Yazar Mustafa KUTLU´nun hikayelerini sahneye koyması takdire şayan olarak bulundu.

?Bizim sinemamız, bizim tiyatromuz? felsefesini hayata geçirmenin uğraşını veren Yaşar ELMAS ve ekibinin, Türkiye´nin çeşitli yerlerinde davet alarak turnelere gitmesi, SİVAS´n ne denli önemli bir değeri kaybettiğinin de bir göstergesi olarak kayıtlara geçiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —