SİVAS Yazı Bekliyor!

SİVAS Yazı Bekliyor!

Kışın eve kapanan halkımız yazı iple çekiyor. Kış boyu şehrimiz kadınlarının dizi izleyip, bir birine nispet yaptıkları bilinirken, erkeklerin ise tesbih sallayıp maç izledikleri gözlemleniyor. Hatta pek çok memur hemşerimizin, çalıştıkları kurumlardaki i

 

Sivas hasretle yazı bekliyor. Adeta bir sıla hasretine dönüşen yaz heyecanla bekleniyor. Kış boyu izlenmedik dizi, evlenme programı, kaynana çekiştirme, maç izleme, çekirdek yeme, etli pide ve kısırı güne bağlamayı tamamlayan halkımız, artık açık havaya tabir yerinde ise?aş eriyor?.

Özellikle mangal dumanı ve kokusunu özleyen Sivaslılar, şehrin gözde mesire alanı PAŞABAHÇ´ye hazırlanıyor. Mart ortası gibi pikniği düşleyen halkımızın imdadına ise her yaz olduğu gibi  ?DİLBER AY´ın söylediği ?Hacıyı da Çarşıya Göndermişim? parçası  yetişecek.

Sırtını ağaçlara ve kamelyalara dayayarak, tavuk kanatlarını ardı ardına yemeyi düşleyen pek çok insanın, bu yeme ayini akabinde Paşabahçe etrafında üç beş tur atarak, zayıflama moduna yine girecekleri sanılıyor.

Sosyal medyadan kış boyu hamaset paylaşımlarında bulunan pek çok kişinin ise, bu paylaşımlarına ara vermeden yazın da devam edecekleri biliniyor.

Kendi çalıştıkları kurumlardaki haksız ve hukuksuzluklara karşı sessiz kalan nicesinin, uzaktaki düşmanlara yine kılıç sallamaları bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Yazı Bekliyor