Sivas Yemeyi Seviyor

Sivas Yemeyi Seviyor

Halkımız yiyor. Yedikçe mutlu olan, yedikçe mutluluk naraları atan şehrimiz insanının sevinci görülmeye değer. Paylaşmak, bir birinin yüküne omuz vermek,hiç var olmayacak bir dünyanın uğraşından fersah fersah uzak olan halkımızın, mide eksenli yaşam algıs

 

Sivas´ın mide eksenli anti sosyal yaşayan birinci yapay yüzü, bütün çıplaklığı ile komedi filmlerini aratmıyor. Çeşit çeşit yemeği mideye indiren pek çok hemşehrimizin, dakika başı tartı ile tartılıp yürüyüş moduna girerek kilo verme arzuları, 0-7 yaş zeka göstergesi olarak algılanıyor.

Tuhaf bir ayin kabilinden yemeğe oturan ve sofrayı silip süpürme gibi eski Roma geleneğini farkında olmadan sürdüren pek çok şehir sakininin, sade yaşama ve azla yetinme soy düşüncesinden haberlerinin olup olmadığı merak ediliyor.

Yemek ile bedensel obezleşen halkımızın, dedi kodu ile de zihinsel olarak obezleştikleri gözlemleniyor.

Duyarlılık, aç ve susuzu düşünme, az ile yetinme, yüce idealler için bütçe ayırma, hiç var olmayacak bir dünya için tehlikeleri göze alma yerine, aklı fikri mutfakta olup, mide eksenli yaşayan pek çok ?hacimli? vatandaşımızın, yeme ayini akabinde elinde pet su ile yürüyüş yapmaları komik, komik olman ötesinde de tuhaf bulunuyor.

Fırın fırın katmer, çörek, etli pide, taze pideyi tüketen pek çok vatandaşımızın yürüyüş akabinde, yine aynı tüketim içine girerek günü bitirdikleri biliniyor.

Mide eksenli bir yaşamın düşünce, ideal,sanat duyarlılığı geliştiremeyeceğini vurgulayan pek çok aydın, mideden kalbe yükselmek gerektiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: Sivas Yemek Yemeyi Seviyor