Sivas Yeni Liste Hazırlayacak

Sivas Yeni Liste Hazırlayacak

Sivas seçime hazırlanıyor. Geçtiğimiz dönem Sivas siyasetini dizayn eden iki ismin, artık etkinliklerini kaybettikleri ve yeni dönemde şehir siyasetine dahil edilmeyecekleri alınan bilgiler arasında.

 

Geçtiğimi dönem iyi bir liste hazırlayamayarak iktidarı kaybeden AK PARTİ´nin, bütün listelerde revizyona gideceği bilgisi gelmeye devam ediyor. İllerin tamamındaki listelerde sıkıntılar varken, bu illerin başında da Sivas´ın geldiği biliniyor.

Sivas listesinde ikinci sıraya yerleşen BİLGİN´in, İlçesi Kangal ve Sivas´ta büyük eleştiri aldığı ve bunu bildiği için, Genel Merkez desteği ile listeye yerleşmeyi başardığı belirtiliyor.

ŞENTOP desteğini geçen dönem alan BİLGİN´in, bu dönem bu desteği alamayacağı zira Ak Parti´de de yeni yapılanmaların an meselesi olduğu gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz Haziran seçimlerinde, Sivas listesinin hazırlanmasında etkin olan Ekrem ERDEM ve Hilmi BİLGİN´e ise, Ak Partililer sert eleştiriler yöneltiyorlar.

Özellikle Ekrem ERDEM´in yıllardır etkin yerlerde olduğu halde, Sivas için hatırı sayılır bir çaba göstermediği vurgulanıyor. Ekrem ERDEM ve Hilmi BİLGİN ikilisinin yapılması düşünülen bir erken seçim için şehre müdahil olmamaları gerektiği ifade ediliyor.

BİLGİN ve ERDEM´in listeye müdahilleri veya listelerde olmaları durumunda sonucun 1-2-2 şeklinde ortaya çıkacağı yorumları yapılıyor.

İçten içe erken seçimi konuşan AK Parti kulislerinin, yeni bir listede ısrar ettikleri alınan bilgiler arasında. Yeni bir liste hazırlanması durumunda 5 vekili zorlayacaklarını ifade eden Ak Parti kaynakları, BİLGİN ve onun referans olacağı adaylarla seçimin kaybedileceğini dile getiriyorlar.

Şehirle teması olan, ticari ilişkilerden uzak, kendini ispat etmiş, Sivas´a yeni heyecanlar yaşatacak yeni bir liste beklentisinin ise Ak Parti´nin yaptığı anketlere de yansıdığı alınan bilgiler arasında.



Anahtar Kelimeler: Sivas Yeni Liste Hazırlayacak
Sivasli
18.08.2015 08:16:17
Ne yaptınız sivas için hodri meydan.ev fiyatlarından,kira fiyatlarından,domatesin kilosundan,giyim kuşam pahaliligindan....vs haberiniz var mi?sivasin ekonomisini uçurdunuz,tabandaki halk ezik geçim derdin de,bi sürü esnaf kepenk kapattı bilmezsiniz?üniversitede ki aydınlarımız bir bir sivas î terketti haberin oldumu?...Sivas â değer verseydiniz ey akp li vekiller,Ankara dan sıvası yönetmez,rahmetli Recep Yazıcıoğlu gibi halka karışır,halkla bütünleşir ,halk gibi yasar,halktan birisi olurdunuz.O nün tırnağı olsaydınız keşke,o zaman sizi başımızın tacı ederdik....Ama ne yazık ki koltuğunu kapan 3F oluyor.3F ne mi?fitne,fesat,fücur.!!!

doğrucu davut
18.08.2015 11:21:57
Erken seçime gidiliyor sivasta hastane kapatılıyor,hastane açmayı planlıyorlar, yolu yok izi yok.Mevcut vekillerin Sivas umurlarında da değil.Kimse kusura bakmasın gelecek adayların alacağı oyları mevcut vekiller yedi bitirdi.

Nihayet
19.08.2015 09:44:56
Sivaslı gardas ne güzel yazmışsın ağzına sağlık,bunlar 3F den başka bisey deyil.Ne yaptılar sivas î daha da geriye götürmekten başka?birde selfi çekip duruyorlar yüzünüzü göstermek yerine icraatlarınızı gösterin.ayrıca is yapmayan şahısları sürekli yerel tv lere çıkaranları da esefle kınıyorum,halkın karşısına adam gibi adamları çıkarın lutfen

Bize Hizmet Lazim
22.08.2015 23:31:13
COK COK KİYMETLİ AK PARTİ TESKİLATİ BİZE HİZMET EDECEK MİLLETVEKİLLERİ SECİNİZ LUTFEN TEKRAREN HİLMİ B. SELİM D. EGER ADAY GOSTERİLİRSE YİNE OY VERMİYECEZ BU HİLMİ BEY BİRKERE OLSUN O MECLİSİN KURSUSUNDEN SİVASİ ANLATMİS Mİ SİVAS TA COK SAYİDA KİSİ BU BEYEFENDİYİ İSTEMİYOR BU SEFER BUNU DİKKATE ALİN YOKSA YİNE OY ALAMAZSİNİZ.