SİVAS Yerel Seçimleri

SİVAS Yerel Seçimleri

Üzeyir YİĞİT Yazdı

Siyasi partilerden adayını resmi olarak ilk açıklayan MHP oldu.

 Memet ER, sevilen tanınan bir sima. Adayın kimliğine bakınca, MHP Sivas´a az derinlemesine eğilmiş ve mesai harcamış gibi.

AK Parti ve MHP´nin Cumhur İttifakı yerelde olmayacak gibi ama henüz masa dağılmış da değil. 

Bu seçimde AK Parti´yi cezalandırma fikrinde olan seçmen, hem uzağa da gitmemek ve hem de adayın kimliği ile de bağlantılı olarak MHP´ye ciddi bir kayma yapabilir düşüncesindeyim. 

 AK Parti, bu sebeple daha detaylı bir seçim kampanyası yürütmelidir. Sokağı iyi okumalı, her eve, her kapıya ulaşmalıdır. 

MHP ve AK Parti´nin milliyetçi muhafazakar kitlesi, sağduyu ile hareket eden bir kitle olduğunu kritik seçimlerde bize gösterdi. Yereli, istikrar ve küresel direniş olarak gösterecek henüz bir ibare olmadığı için seçmenin ciddi bir kısmı seçim öncesi anketlerde görüldüğü gibi adaya bağlı kararsızlığını devam ettiriyor. Bunu iyi okuyan aday ve parti, ipi göğüsler gibi.

 Taşrada, baştan kopmama fikri ittifak huzuru içerisinde eriyebilir. 

 AK Parti yerelde ciddi bir oy kaybeder ise her an dağılma hattında duran IYI Parti bir umutla kenetlenme çabasına girer. MHP şimdi IYI Parti´nin dağılmasını istemiyor ama uzun vadede yaşamasını da arzu etmediğini söyleyebiliriz. Bu sebeple MHP de ince hesap yapmak zorundadır. 

 CHP iki büyük metropolden birini koparmaya kenetlendi. Taşrada ise çok iddialı değil. Elindeki büyükşehirleri ve büyük ilçeleri tutmak ve Akdeniz´de kaybettiği varlığını da yeniden kazanma derdinde. İddialı olmadığı illerde AK Parti karşısında güçlü adayı destekleyecektir. İttifaka rağmen MHP´yi bile  

 IYI Parti henüz yerelde bir varlık gösterecek gibi değil. Kendi içlerinde ki mevzi kargaşası aday belirlemeye yansıyor. 

 Bu sebeple AK Parti kampanyasını ilimizde yürütecek olan adayın kimliği, gücü ve çeşitliliği çok kıymet arz etmektedir.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Yerel Seçimleri