Sivas YILMAZ´dan Ağabeylik Bekliyor

Sivas YILMAZ´dan Ağabeylik Bekliyor

Özel sektörün gelişmediği Sivas´ta devlet yatırımları da yok denecek kadar az. Sivas´ın içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, şehirde genç beyin göçünün büyük şehirlere kaymasına neden oluyor. Sivaslılar Meclis Başkanı İsmet YILMAZ´dan Sivas için ağabeylik

 

Ekonomik olarak son yılların en daralmış dönemi içerisinde olan Sivas, çare üstüne çare arıyor. Hastane ve stat haricinde şehirde yaprak kımıldamazken, Sivas´ın içinde bulunduğu bu geri kalmışlığa nasıl çözüm bulunacağı ise bilinmiyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın park ve kaldırım işinden kendini alamadığını alsa dahi yeterli bütçesi olmadığını belirten pek çok Sivaslı, Vekil BİLGİN´in ise ?güvenlik görevlisi, okul müdürü, sözleşmeli? personel alımı ve yer değiştirmesi ile geçtiğimiz dört yılı geçirdiğini dile getiriyorlar.

Kurulan Çağrı Merkezi´nin ise bir yatırımdan çok gençlerin günde 10 saatini heder eden ve psikolojik travma yaşamalarına neden olan asgari ücretli bir yer olduğu belirtiliyor.

Meclis Başkanı olması ile Sivas´ın gurur duyduğu İsmet YILMAZ´dan artık Sivaslılar, somut adımlar bekliyor.

Sivas´tan giden pek çok devlet kuruluşu yerine yeni bir takım işlevselli iş alanları beklenirken, şehrin gelecek yüzyılını belirleyecek projelerin de artık gündeme alınması isteniyor.



AYNACI
23.07.2015 10:25:35
AYNASI İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ.GEÇEN 4 YILDA NE YAPILDI Kİ, ÖNÜMÜZDEKİ 4 YILDAN BİR ŞEYLER BEKLİYORSUNUZ.

sultan
24.07.2015 01:06:09
O kadar savunma bakanlığı yaptı tek savunma Yatırımı getirmedi Sivas´a bak bilim sanayi Bakanı herşeyi memleketi Kocaeli´ye yapıyor sen inat ile ucube kütüphaneyi getir dik istasyona yazık yazık oyumu verdim ama yilmazdan beklentim yok

Zırhçı
24.07.2015 20:10:09
Siz gidin birde Afyon a bakın. Bir şehir 4 yılda ne hale gelir öğrenin. Er olmak lazım icraat icin ismetse kısmet olmayabilir.

keşanlı
24.07.2015 22:54:36
Şehrimizde de önemli gelişmeler oluyor.Örneğin Ziya Bey kütüphanesini abat ettikten sonra Cemal KARACA Hocam Bölge müdürü oldu.Yetmez mi?