Sivas Yorgun Müftü Otağı

Sivas Yorgun Müftü Otağı

Ahmet Turan Gazi Mahallesi´nde yapımına başlanılan cami için mahalleli insanüstü gayret gösterip cami için kapı kapı yardım toplarken, Sivas Müftüsü´nün cami inşaatına adım atmaması şiddetle eleştiriliyor. Geçen gün bir mekânda gece İl Müftüsü kahve ve ça

 

Sivas bürokratik zafiyet ile karşı karşıya. Şehre atanan bürokratların pek çoğu gölgeden başlarını çıkarmazlarken, halkın tabanını ilgilendiren iş ve eylemlerin de içine girmedikleri gözlemleniyor.

Bu bağlamda, elini sıcak sudan soğuk suya vurmadığı iddia edilen Sivas Müftsü Şükrü BALKAN eleştirilerin odağında.Yatırımcı bir kuruluş olmayan ve iş yükü az olan Müftülüğün, yapılan camilerden de haberinin olup olmadığı merak ediliyor.Cami kürsülerinde yardımlaşmadan,bir birinin yüküne omuz vermeden,iyilikten bahseden Müftünün, kendisinin hangi yardımlaşmaya omuz verdiği bilinmiyor.

Ahmet Turan Gazi Mahallesinde kıt imkânlarla yapımına başlanılan cami için kılını kıpırdatmayan, hatta inşat alanına bile gelip yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinmeye bile tenezzül etmeyen Müftünün, cami kürsüsünden söylediği sözlerin anlamını yitirdiği vurgulanıyor.

Cami derneği yönetimi ve mahallelinin kapı kapı demir çimento ve nakti yarım toplama uğraşları devam ederken, neden şehirdeki camilerden  bir Cuma günü de bu camiye yardım toplanılmadığı merak ediliyor.

Gündüz cami için canhıraş çalışan insanlar yorgun düşüp evlerine çekilirlerken, Müftü Efendinin gecenin serininde bir takım siyasiler ile kahve ve çay ziyafeti içinde olması ise manidar bulundu.

Hizmet alanındaki bir cami inşaatını ziyaret edip eksikler hakkında bilgi dahi almaya tenezzül etmeyen Müftü BALKAN´ın ne zaman  cami kürsüsünde söylediği lafları hayata geçireceği merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas Yorgun Müftü Yatağı