SİVAS 2 SAAT SONRA SAHİLDE!

SİVAS 2 SAAT SONRA SAHİLDE!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin 2021 ortasında tamamlanması hedefleniyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesi bittiğinde SİVAS 2 saatte ORDU’da olacak.

SPHM HABER

SULTAN II. Abdülhamid tarafından Fransız mühendislere çizdirilen, 1929 yılında dönemin Ordu Valisi Ali Kemal Aksüt tarafından temeli atılan yolda sona geliniyor.

2004 yılında Ordu’nun Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde yapımına başlanan Topçam Barajı ve Ulaşım Yolları adıyla yeniden gündeme getirildi. Baraj yapılırken ilk etapta ’Dereyolu’ olarak da bilinen Topçam Barajı Ulaşım Yolları Projesi ile proje değiştirilerek devamında Karadeniz-Akdeniz OTOYOL Projesi ile sürdürüldü.

145 yıllık RÜYA olan Karadeniz- Akdeniz Yolu’nun ihalesi 2008 yılında yapıldı. Orta ve Doğu Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak 818 kilometrelik yol; Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay ili sınırları içinden geçip, Karadeniz’in kapılarını İç Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere de Ordu üzerinden ihracatta önemli rol sağlayacak.

SİVAS 2 SAAT sonra KARADENİZ’de Olacak.

Bu yolun tamamlanması sonrasında KARADENİZ halkı 2 saat içinde SİVAS’ta olacakken, SİVAS halkı da 2 saat sonra denize ulaşabilecek.

KAPLICALARI seven KARADENİZ halkı için SİVAS ideal bir yer olurken, kış turizmi açısından da YILDIZ DAĞI turist akınına uğrayacak.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS SONRA SAHİLDE!