Tarih: 08.12.2023 19:09

SIVAS AV TURIZMI VE BALIKÇILIK

Facebook Twitter Linked-in

TURIZMCI GÖZÜYLE SIVAS AV TURIZMI VE BALIKÇILIK 

Üç coğrafi bölge arasında kalan il topraklarının engebeli ve Sarp olması yabani yaşamı çeşitlendirir. İlimizin birçok yöresinde bol miktarda keklik, bıldırcın, dağ keçisi, tavşan bulunmaktadır. 

Hafik çukurbelen merkez ilçe Seyfi belli yörelerindeki sazlık ve bataklıklarda yaban ördeği tüm göllerimizde yaban kazları, tedirge gölü'ndeki iki adacıkta turnalar yaşamaktadır Kızılırmak ve yıldız Irmak Çaltı çayı ve diğer irili ufaklı akarsular ile tödürge, Hafik lota Gürün Gökpınar gölleri bolca balık avlanan tatlı sulardır. Belirtmiş olduğum bu bölgeler kendisine davetiye çıkarabilmesi ve cazibe alanı yaratmak için o bölgelerde sosyal yaşamı zenginleştirebilmek için sadece yerli halka mesire alanı olarak hizmet vermeye yönelik değil turizme yönelik genele hizmet vermek için gereksinim olan gerekli eksiklikler dikkate alınmalıdır. 

Doğal tabiat varlıkları turizmde ve son yıllarda önem kazanmaktadır. Bu bakımdan ilimiz oldukça bölge ve alanda bulunan belde ve belediyeler kültür ve turizm müdürlüğümüzle istişare etmelidir. 

Turizme yönelik çalışmalar ele alınmalı turizm otoriteleri tarafından doğal uygun olarak afetten kurtarıp kendinden söz ettiren cazibe alanları haline getirmek gerekir. KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ 

GÜLTEKİN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —