Tarih: 29.12.2013 18:34

SİVAS ÇAĞ ATLAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Postası Gazetesi Yazarları ile bir araya gelen AK Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mimar Sami Aydın, birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başta Kızılırmak Projesi olmak üzere birçok dev projeyi Sivas’a kazandıracağını ve Sivas’ın yeni bir kalkınma hamlesine gireceğini belirtti.

Sivas’ın en büyük gazetesi olan Sivas Postası gazetesi 40 civarında yazarı ile şehir gündemini belirlemeye devam ediyor. Bir gazete olmanın da ötesinde “TİNG TENG” kuruluşu gibi hareket eden gazete, şehrin sorunlarına entelektüel boyutlar kazandırıyor.

Fikri analizler gerçekleştiren Sivas Postası Yazarları, bu ay Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sami Aydın ile Cumartesi akşamı İnönü Konağı’nda bir araya geldi. Sadece Sivas’ın konuşulduğu ortamda geleceğe yönelik içerikler değerlendirildi.

Özellikle Sami Aydın’ın Bakan Veysel Eroğlu’ndan Kızılırmak sözünü aldığını belirtmesi memnunlukla karşılandı. Kızılırmak’ın Dünya standartlarında değerlendirileceğini belirten Sami Aydın, diğer birçok dev projelerin de hükümet desteği ile yaşam bulacağını belirtti.

Mevcut Belediye yönetiminin kendi projelerini devam ettirme haricinde bir şeye giremediğini de vurgulayan Mimar Aydın, halkın iradesi doğrultusunda göreve geldiğinde büyük çalışmalara kaldığı yerden devam edeceğini vurguladı.

Şehitler Parkı’nın yerinin kamulaştırılmasının kendi zamanında olduğunu dile getiren Aydın, Belediye’nin hemen hemen bütün projelerinin kendi projelerinin devamı olduğunu ve 2009’da bastırıp dağıttığı kitapçıkta bunların da mevcut olduğunu vurguladı.

Eski Sanayi Bölgesinde yapılması düşünülen Turkuaz Projesi’nin tam bir skandal olduğunu belirten Mimar Aydın, o yoğunluğun şehri felç edeceğini ve mevcut Belediye’nin plansız programsız hayal ürettiğini dile getirdi.

Mevcut yönetiminin Sivas Belediyesi’ni borçlandırdığını da ifade eden Aydın, bütün bu olumsuzlukların ancak ve ancak Ak Partili bir Belediye sayesinde giderileceğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —