SİVAS "CURLİNG" İle Tanışacak!

SİVAS

SİVAS VALİLİĞİ sporun bütün bıranşlarının yer alacağı SPOR VADİSİ felsefesinde önemi adımlar atmaya devam ediyor.

STHM ÖZEL HABER

Haber;Etem GÖLBAŞI

Spor Vadisi içerisinde yer alan ve ilk planlaması buz hokeyi pisti olarak tasarlanan Taha Akgül Spor Salonu arka kısmında yer alan Klima soğutma sistemlerinin atıl durumda olmaması ve soğutma ekipmanlarının kullanılması amacıyla salon arkasındaki alana CURLİNG SALONU inşaatının başladığı öğrenildi.

Temel kazı çalışmalarına başlanılan Curling Salonu 1650 m2 lik kapalı alana sahip ve içerisinde 46*5 metrelik 4 kulvardan oluşacak şekilde projelendirildiği, ayrıca tesis içerisinde 2 soyunma odası, 2 antrenör odası, idari oda ve personel odaları da mevcut olacağı belirtildi.

Salonun tamamının buz olacağı ve yapımı tamamlandığında 4 Eylül spor vadisi kış sporları kapsamında yeni bir tesis kazanacağı öğrenildi.

 Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi ve yaz dönemindeki hazırlık ve antrenman çalışmalarında kullanılan Kayak Similasyon tesisine ilave olarak inşa edilecek olan Curling Salonu ile birlikte Siva'ın kış sporları noktasında cazibe merkezi haline dönüşeşeği öngörülüyor.

Körling nedir?

Körling, 42×4,3 metrelik buzdan bir pist (rink) üzerinde oynanan olimpik bir takım oyunudur. En basit tanımıyla oyunun amacı, granitten yapılmış dairesel taşı buz üzerinde kaydırarak hedefin merkezinde durdurmaktır.

Buz üzerine iç içe geçmiş halkalardan oluşan hedefe "ev" adı verilir. Pistin iki ucunda olan 3,66 m çapındaki evin; oyun hattı olan hogdan uzaklığı 6,4 m, evlerin birbirlerinde uzaklığı 34,7 m'dir. Puan, ev'in merkezine karşı takımdan daha yakına taş atarak kazanılır. Hassaslık seviyesi ve kazanmak için ortaya konan stratejik düşüncenin karmaşık yapısı sayesinde körlig (curling) "buz üstüsatranç" olarak adlandırılır.



Anahtar Kelimeler: SİVAS "CURLİNG" Tanışacak!