Tarih: 01.09.2014 12:27

Sivas Ellerinde Kitap Okunuyor

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta üçüncüsü düzenlenen Kitap Günleri muhteşem etkinliklerle devam ediyor. Söyleşilerin yapıldığı Buruciye Medresesini, Sivaslıların tıklım tıklım doldurması tarihi anları kayda geçirdi.

 Kitap okumayan Sivas’ta tarihin tanıklık ettiği ilkler yaşanıyor. Üçüncüsü düzenlenen Sivas Kitap Günleri büyük ilgi ile takip ediliyor. Geçen iki yıla nazaran daha profesyonel olan kitap günlerine vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği gözlemleniyor.

Şehir Meydanı ortasında kurulan stantlara akın eden Sivaslılar, söyleşiler için ise Buruciye Medresesine yöneliyorlar.

Buruciye Medresesi içinde kitap severlere seslenen konuşmacılar, bu tarihi mekânda insanlara hitap etmenin büyük bir mutluluk verdiğini dile getirdiler. Konuşmacıların arkasında arzı endam eden Divriği Ulu Cami motiflerinin olmasını çok önemli bir ayrıntıyı ve güzelliği dile getirdiğini dile getiren kitapseverler, Sivas için bu günlerin tarihi günler olduğunu ifade ediyorlar.

Şehir dışından Kitap Günlerine katılmak üzere gelen başta ünlü televizyoncu Balçiçek İLTER olmak üzere diğer konuklar, Sivas’ı çok sevdiklerini ifade ettiler. Kendilerine karşı gösterilen konukseverlikten de övgüyle bahseden konuşmacılar, Sivas’ta olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın açılışını yaptığı Sivas Kitap Günleri 5 Eylül’e kadar açık kalacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —