SİVAS İÇİN BİR BAŞ YAPIT!

SİVAS İÇİN BİR BAŞ YAPIT!

Şehrin felsefesini oluşturmaya çalışan önemli aydınlardan olan OLCAYTO ŞAHİN'in kitabı beğeni ile yol alıyor.

STHM ÖZEL HABER

SİVAS'ı, aydınlanma sürecine dahil etmek için büyük çaba gösteren aydınlar, şahsi gayretlerle yol almaya devam ediyorlar. Bu bağlamda bu toprakların donanımlı kalemi olan Yazar Olcayto ŞAHİN, iki ciltlik eseri ile okur karşısına çıktı.

"FELSEFE,EĞİTİM,DÜNYA TARİHİ,SİYASET,GENEL TÜRK TARİHİ,SELÇUKLU TARİHİ,CUMHURİYETTARİHİ,İSLAM TARİHİ,SİVAS YEREL TARİHİ başta olmak üzere pek çok konudaki makalelerini iki kapak arasına alan Yazar Olcayto ŞAHİN, farklı irdeleme yöntemi ile de okuru düşünmeye davet ediyor.

II.CİLT olarak yayınlanan eserin I.Cildi 92 makaleden oluşurken, II.Cilt ise 76 makaleden oluşuyor.

Donanımlı bir çalışmaya imza atan Yazar ŞAHİN, aynı zamanda nitelikli bir düşünce örgüsünün de yıllara yayılan bir alın terini eserlerinde yansıtmakta.



Anahtar Kelimeler: SİVAS YAPIT!
Olcayto ŞAHİN
30.05.2023 01:08:51
Sayın Sivastimes editörlüğü, İlimizde bir şeyler yapmaya çalışan insanlara verdiğiniz destek için çok sağ olun. Allah binlerce kere razı olsun!!!!!. Yedi yılda yazdığım bu iki cilt kitabımı bastırabilmek için bankadan 1.5 sene ödemek üzere ferdi kredi çekmiştim. Futbolcularımızın "ayakkabı numarasını" bile ezbere bilen insanımızın hiç dikkatini çekmedi bu 1200 sayfalık kitap .... Hiç şaşırmadım!!!!! Bırakın bizim kitaplarımızı , ilimizde "nobel ödüllü" bir yazarımız olsa emin olun kimsenin bundan haberi bile olmaz. Ülkemizde eğitim almış insanlar "okuryazarlıktan" öteye geçemiyorsa, üzülmek dışında yapılacak çok fazla bir şey kalmıyor ne yazık ki!!!!! En içten selamlarımla. Olcayto Şahin

Suat Türkay
30.05.2023 21:23:45
Sivas'ın yetiştirdiği kıymetli entelektüel olcayto 'nun bu eseri gerçekten okunmaya üzerinde düşünmeye değer bir kitap...Böyle bir eserin editörlüğünü Sami Bildirici kardeşimle üstlenmek ayrı bir mutluluk oldu benim için... bir çok makalesi ise yayınlanmayı bekliyor ..onlar ise ayrı ayrı bir kaç kitabı dolduracak kadar çok...Olcayto nun halen sivas ve civarının sosyolojik, kültürel ve tarihi vaziyeti ile ilgili çalışmaları devam ediyor..İnşallah en kısa zamanda yayın hayatında yerini alır.