SİVAS İÇİN GEREKLİ!

SİVAS İÇİN GEREKLİ!

STHM ÖZEL HABER

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü Girişimsel Radyoloji Ünitesinde bulunan ve pek çok hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan anjiyografi cihazı 17 yaşında bir cihaz olup uzun yıllardır Sivas ve çevre illerden gelen hastalara hizmet verdiği öğrenildi...

 İlimizde kapsamlı olarak girişimsel radyoloji tanı ve tedavi hizmeti veren tek merkez konumunda olan bu merkezde bulunan mevcut cihaz uzun süredir arızalı olup hali hazırda çalışmadığı ve sağlıklı verilere ulaşılamadığı bilgilerine ulaşıldı.

Cihaz çok eski olduğundan sık sık arızalar vermekte ve yapılması için aylarca beklenmek durumunda kalındığı ve bu sebepten ötürü hastalar büyük mağduriyetler yaşadığı haberleri geliyor.

Acil olarak tanı ve tedavisi yapılması gereken beyin kanaması, beyin felçi , böbrek, akciğer , karaciğer vb rahatsızlıkları bulunan birçok hastaya tanı-tedavi hizmeti verilememekte ve Kayseri, Ankara ve İstanbul vs büyük şehirlere gitmek durumunda kalmalarının hastaları zora soktuğu belirtildi.

Radyoloji Bölümüne rektör Alim Yıldız Hoca döneminde 3 Tesla MR, 128 kesit bilgisayarlı tomografi, Mamografi, Skopi- Röntgen ve Ultrason cihazları gibi çok sayıda cihazın alınarak SİVASLILARIN hizmetine sunulduğu ve eksik olan bu cihazın alınması ile çok büyük bir ihtiyaç ortadan kalkacağı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: SİVAS GEREKLİ!