Anadolu’da, “Kadınge” namıyle maruf bilge arif kadınlar vardır. Korkut Ata'ın Gelinleri sayılıyorlar. Bu kadınlar Dede Korkut’un kadın versiyonudurlar adeta. Kahramanımız, Kadınge; köyde lafı sözü dinlenen, şölen havasında hazırlanan coşkulu etkinliklerin renkli ve hâkim simasıdır.
Kadınge, uzun kış gecelerinde veya demi geldiğine hikâye anlatan, destanlar anlatan, kısaca sırları olan, dirayetli, arife bir kadındır. Korkut Ata'nın Gelinleri belgeseli işte bin yıldır Anadolu'da Dede Korkut'un sözünü, töresini ve ahlakını sürdüren Anadolu'nun köyünde, kasabasında, yaylasında bir irfan ve hakikat kaynağı olan Toprak Ana'ların temsillerini sunacaktır.
Anadolu'nun besmelesini, dilini, manasını ve bereketini temsil eden bu Korkut Ata'nın Gelinleri olan Toprak Ana'lardan hala dirlik ve birliği parçalanmaz bir akide içinde birleştiren kadınlar var mı?
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve TRT Belgesel de yayınlanacak olan Korkut Ata'nın Gelinleri belgeselinin yapımcılığını Murat Köksal, danışmanlığını - anlatıcılığını Baltar ve Mavi Koza romanlarıyla Sivas'ın önde gelen yazarlarından Şule Köklü yapıyor. Halk Film'in prodüksiyonu gerçekleştirdiği yapımın metin yazarı da Recep Seyhan. Burak Kum'un yönetmenliğini yaptığı Korkut Ata'nın Gelinleri, Zara, Hafik ilçe ve köylerinde Sivas Valiliği'nin de katkılarıyla gerçekleştiririldi.