Tarih: 18.01.2021 21:58

SİVAS İçin Önemli Bir Başlangıç!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Bu yapılanma sürecinde üniversitenin desteklenmesi için kurulan vakıf için önce ki yıllarda kurulan Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Hizmet Vakıflarının kuruluşlarında düşülen hatalara tekrar düşülmemesi için azami çabanın sarf edildiği ve mütevelli heyeti için gerçekten maddi kaynak aktarabilecek hayırseverlerin seçilmeye çalışıldığı,  kamuoyu tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. 

Sivas bilim ve Teknoloji üniversitenin desteklenmesi amacıyla 9 Eylül 2020 tarihinde”Sivas Bilim ve Teknoloji üniversitesini Destekleme ve Geliştirme vakfı” kurulmuş, Vakfın kurucuları Sivas Ticaret ve Sanayi odası, Sivas Teknik tarım Hayvancılık ve İnşaat A.Ş.  (Sivtaş), Sivas Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfı ve Sivas Eğitim ve Kültür vakfı olmuştu.

Rektör,  Prof. Dr. Mehmet Kul,13 Ocak 2021 tarihinde Sivas Bilim ve Teknoloji üniversitesini Destekleme ve Geliştirme vakfı Mütevelli Heyetine kabul edilen ve şartları yerine getiren mütevelli üyelerini bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Rektör KUL,  düzenlediği toplantıda  vakfın kuruluş amacının, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin en kısa sürede vizyonuna uygun bir konuma ulaştırılabilmesinin ve bununsürdürülebilmesinin,  eğitim öğretim alanında kamunun yükünü azaltılmasının hedeflendiği ifade etti.

Bu amaçla;

-Akademik ve idari personelinin ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılayacak her türlü desteğin sağlanacağını,

-Fiziki ve teknolojik altyapısı ile eğitim, araştırma ve uygulama imkânlarınıngeliştirilmesi için destek olunacağını,

-Başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini ve destekleneceğini,

-Özel sektör tarafından Sivas’ta yapılması planlanan ve uygun görülen yatırımlara ortak olunacağını,  belirtti.

Rektör Mehmet Kul, vakfın kuruluş senedi gereğince,  vakıf mütevelli heyetinin 30 kişiden oluşacağını, mütevelli heyete girmesi uygun görülen gerçek kişilerin 20 asgari ücret tutarında giriş bedeli ve her yıl bir asgari ücret tutarında yıllık aidat ödeyeceğini,tüzel kişilik  olunması halinde ise 40 asgari ücret tutarında giriş bedeli ve yıllık 2 asgari ücret tutarında aidat ödemesi şartı bulunduğunu ifade etti.

Mütevelli heyetine girme koşullarını sağlayamayan ancak vakıf üyesi olmak isteyenlerin bulunması halinde ise yönetim kurulu kararı ile vakfa üye alınabileceğini de sözlerine ekledi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —