SİVAS İçin Tarihi FIRSAT!

SİVAS İçin Tarihi FIRSAT!

Sultan Abdülaziz döneminde planlanan, II. Abdülhamid zamanında projesi çizilen, 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı. Bu yol 2021 de bittiğinde SİVAS 2 saat sonra KARADENİZ sahillerinde olacak.

SPHM ÖZEL HABER

SULTAN Abdülhamid tarafından Fransız mühendislere çizdirilen KARADENİZ-AKDENİZ yolunda yüzde 80’lik etap tamamlandı.

Zamanın  Ordu Valisi Ali Kemal Aksüt tarafından 1929 yılında temeli atılan devasa projede geri sayım başladı.. .

Karayolları tarafından yapılan 88 kilometrelik Ordu etabında, toplam uzunluğu 15,1 kilometre tek tüplü 25 tünelin, 13,3 kilometrelik 23 tüneli tamamlanırken, 1,8 kilometrelik 2 tünelin de yapım çalışmalarının sürdüğü bilgilerine ulaşıldı. Yine güzergah üzerinde; yapımı tamamlanan toplam 331 metre olan viyadük, toplam uzunluğu 280 metre olan 5 tek köprü ve 32 metre çift köprü de yer alıyor.

Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay ili sınırları içinden geçen yolun toplam uzunluğu 818 kilometre olan projesinin Ordu sınırları içinde kalan bölümü ise 100 kilometreden oluşuyor. İhalesi 2008 yılında yapılan, toplam proje bedeli 1 milyar 466 milyon TL olan Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'ne şu ana kadar 1 milyar 187 milyon TL harcama yapıldı. Projede, yüzde 84 oranında fiziki gerçekleşme sağlanırken, etapların tamamlanmasıyla ulaşımda ciddi oranda kısalma yaşanacak.

SİVAS İÇİN TARİHİ FIRSAT…

Bu yol bittiğinde SİVASLILAR 2 saat içinde Ordu sahillerinde olacak. Kar yağışının pek görülmediği KARADENİZ sahilleri ise, kışın YILDIZ DAĞI KAYAK MERKEZİNE akın ederek, SİVAS’în iç turizm hareketliliğine katkı sağlayacaklar.

Aynı zamanda SİVAS ın, AKDENİZ ve KARADENİZ arasında stratejik önemini daha da kuvvetlenerek, müstesna bir geleceğe yönelecek. 

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Tarihi FIRSAT!