Tarih: 17.09.2021 16:50

SİVAS İçin Yüzyılın Keşfi Olabilir!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS POSTASI GAZETESİ, SİVAS'ın ufkuna yeni ufuklar katan araştırmaları ile dikkat çekiyor. SİVASLI VLAS'ın mezarı üzerine pek çok araştırmayı kamuoyuna duyuran SİVAS POSTASI, şimdi de "AZİZ VLAS'ın manastırının" peşine düştü.

İSTANBUL'dan bir Psikoposun gazetemiz yazarı ile temasa geçerek, ERMENİ kaynaklarından yola çıkarak bazı yer işaretleri verdiği ve bu yer işaretlerinin de ŞARKIŞLA, PINARBAŞI ve KANGAL kesişme noktası olan "DÜĞÜNÜK KAYA" olduğu işaretleri ortaya çıkıyor.

KERVAN yolu güzwergahınbda bulunan BAHARÖZÜ ve DELİİLYAS arazileri ortasında olan DÜĞÜNÜK KAYA'nın "AZİZ VLAS!ın manastırı olduğu yönünde bilgiler netleşmeye devam ediyor.

"DÜĞÜNÜK KAYA'nın üstünden giriş olduğu ve içerde odaların da bulunduğu bilinirken, bu manastırda SURP VLAS ve öğrencilerinin kaldığı varsayılıyor.
İSTANBUL'dan PSİKOPOS D...'nin anlattığuına göre "1917 yılında MANASTIRININ tam tespitinin yapılmaya çalışıldığı lakin dönemin siyasi hareketliliğinden dolayı bunun yarım kaldığı" ifade edildi.

"DÜĞÜNÜK KAYA" alanının AZİZ VLAS'ın MANASTIRI olması durumunda aynen "SÜMELA MANASTIRI" gibi bir tarihi değerin Sİvas için önemli olacağı vurgulanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —