Tarih: 30.08.2023 08:49

SİVAS KAMUOYU SORGULAMAYA BAŞLADI!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

Haber,Etem GÖLBAŞI

SİVASLI eğitimciler geçtiğimiz 3 yılda SİVAS'ın sanılanın aksine eğitimde başarı sağlayamadığını iddia ediyorlar. Köylerden ilçelerden çocukların otobüslerle toplanıp stada soğukta maça götürüldüğü ve bunun  da eleştirilmesine rağmen zamanın Valisi AYHAN'ın ısrarcı olduğunu belirtiyorlar.

Eğitimde bir başarı sağlanamadığını zamanın VALİSİNE aktarılmasına rağmen, genel başarı yerine belli öğrencilerin sınava hazırlandırılması gibi bir yöntemin belirlendiği vurgulanıyor.

Eğitim öğretim yapılanmasında ve yönetici görevlendirilmesinde de liyakat yerine hatır gönül ve tanıdık mantığının öne alındığı vurgulanırken, SİVAS'ın 59 larda olan LGS sıralamasının bir anda 20 li sıralara düşmesinin hayatın doğal akışına uygun olmadığı yorumlanıyor.

Hatta REHBERLİK öğretmenlerine bazı öğrencilerin aratılarak sınava girmemeleri yönünde telkin yapılıp LGS sıralamasında objektifliğin göz ardı edildiği iddia ediliyor…

Dönemin Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın ise eğitim öğretim anlamlı bir gayreti şehirde ortaya koyamadığı ve şehrin eğitimine katkı sağlayamadığını ifade eden eğitimciler, geçtiğimiz 3 yılın sosyal medyada sanal abartılarla geçtiğini ve SİVAS'ın eğitimde başarı sağlayamadığını vurguladılar.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —