SİVAS KAYBETTİ!

SİVAS KAYBETTİ!

SİVAS’ta tiyatro kültürünü oluşturmak için yoğun çaba sarf etmesine rağmen, önü her seferinde kapatılan Oyuncu-Senarist Yaşar ELMAS, İstanbul’da pek çok projede yer almaya devam ediyor.

SPHM

SİVAS’ta yirmi yılı aşkın bir zamandır kurduğu “oyunbozan atölye” ile önemli işler başaran Tiyatro Sanatçısı Yaşar ELMAS, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'ne ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Salgının görüldüğü günden bu yana sadece bir kez sahneye çıkabildiklerini ifade eden Elmas, bu süreçte hareket alanlarının daraldığını belirtti.

Elmas, hem Türkiye hem de dünya olarak zor bir dönemden geçildiğini, Kültür ve Turizm Bakanlığının salgın sürecinde iyi niyetle çalışarak projeler ürettiğini ve dijital oyunlara destek verdiğini hatırlattı.

Bakanlığın desteğiyle "Sarıkamış Beyaz Hüzün" adlı oyunu Kayseri'de sahneleme imkanı bulduklarını aktaran Senarist Yaşar Elmas, "Hatta gönül coğrafyamız diye tabir ettiğimiz yerlerde de oynamak istiyoruz. Çünkü bilirsiniz Sarıkamış, bu ülkenin çok büyük dramatik hikayelerinden birisidir. "Türkülerin hikayelerini, sahnede müzikal bir bakışla anlatmak istiyoruz"

"32 yıldır bu toprakların hikayelerini anlatmaya çalışıyoruz." diyen Elmas, sahnelemeyi düşündüğü çok sayıda oyun olduğunu belirterek, "Çünkü bu toprakların çok hikayesi var. Aslında muhteşem bir kültür üzerindeyiz. O kadar büyük bir zenginlik var ki." değerlendirmesinde bulundu.”

Tiyatrocu-Senarist Yaşar ELMAS gibi SİVAS’ta pek çok önemli fikir ve sanat insanının bulunduğu bilinirken, şehri sarmış tatlı su yarı aydınlarının nitelikli insanlara yer vermediği görüşleri dile getiriliyor.

Özgün çalışmaların desteklenmesi gerekirken, tekrara düşen pek çok konunun ortada yoll aldığı gözlemlenirken, şehrin önünü açacak aydınlanma sürecine ise bir türlü girilememesi hayretle izleniyor.

SİVAS’ta birkaç kişi ile “SİVAS FİLM FESTİVALİ” üzerine de fikri çalışmalar ortaya koyduğu bilinen Yaşar ELMAS’a bu ve benzeri fırsatların verilmediği de biliniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS KAYBETTİ!