Tarih: 17.03.2024 23:32

SİVAS LİSESİ’NİN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ

Facebook Twitter Linked-in

SİVAS LİSESİ’NİN ÇANAKKALE

ŞEHİTLERİ

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en kahramanlık dolu sayfalarından biri olan Çanakkale Savaşı, sadece bir zaferin hikayesi değil, aynı zamanda vatan sevgisi ve fedakarlık duygusunun zirveye ulaştığı bir destandır. Bu destanın Kahramanlarından biri de Sivas Lisesi’nin öğrencileridir. 1984 yılında eğitim vermeye başlayan Sivas Lisesinin öğrencileri 1915 yılında Çanakkale Savaşı’nın başlamasıyla birlikte cepheye gönderilmiş ve okulun son sınıf öğrencileri, vatanları için çocuk yaşta cephede mücadele vermişlerdir. Ne yazık ki , o zorlu savaşta, Sivas Lisesi’nin tüm son sınıf öğrencileri şehadete ermiş ve okul o yıl mezun vermemiştir. Çanakkale Savaşı , Osmanlı Devleti’nin ve Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktasıdır.

 İtilaf Devletleri’nin Çanakkale Boğazı’nı ele geçirerek İstanbul’u işgal etme planlarına karşı Türk milleti, tüm imkansızlıklara rağmen büyük bir kahramanlıkla direnmiştir Nusret Mayın Gemisi’nin taktik zekasıyla batırılması ve türk ordusunun karalı savunması , düşmanı bozguna uğratmış ve zaferi Türk milletine kazandırmıştır. Sivas Lisesi’nin öğrencileri de bu zaferin bir parçası olmuş , vatanları uğruna canlarını feda etmişlerdir. Onların cesaretleri ve fedakarlıkları , Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki azmi ve karalığının bir göstergesidir. 

Bugün onların aziz hatırasını yüreklerimizde yaşatırken , Türk gençliğine de bu kahramanlık öyküsünden dersler çıkarmak düşer. Çanakkale Savaşı , Türk milletinin tarihindeki en büyük zaferlerden biridir . Güçlü bir donanmaya karşı , imkansızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunu, göstermiştir. Sivas Lisesi’nin şehit öğrencileri de bu zaferin simgelerindendir . Onların anısını yaşatmak , Türk milletinin geleceğe olan umut dolu bakışını güçlendirecektir.

Yüzünüzde tebessüm yüreğinizden sevgi hiç eksik olmasın

Dürüst olmak için dürüst olun yeter

Tabiat ve Kültür varlıkları Tanıtım Rehberi Turizmci Ar-Ge 

GÜLTEKİN ÇETİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —