Sivas Listesini Hangisi Hazırlayacak?

Sivas Listesini Hangisi Hazırlayacak?

Milletvekilliği seçimlerine çok az bir zaman kala Ak Parti’nin ağır toplarının Sivas ziyaretinde büyük koşuşturmalar yaşanıyor. Ekrem ERDEM’in geçtiğimiz günlerdeki Sivas ziyareti esnasında vekillik rüyasına tutulanların heyecanları komik görü

Milletvekilliği seçimlerine çok az bir zaman kala Ak Parti’nin ağır toplarının Sivas ziyaretinde büyük koşuşturmalar yaşanıyor. Ekrem ERDEM’in geçtiğimiz günlerdeki Sivas ziyareti esnasında vekillik rüyasına tutulanların heyecanları komik görüntülere neden olmuştu.

 Sivas Genel Seçimlere hazırlanırken, Ak Parti’de de heyecan doruğa çıktı. Yerel siyasette olan ve azıcık da olsa partiye gelmiş gitmişliği bulunan neredeyse herksin vekillik hayaliyle yanıp tutuştuğu gözlemlenirken, milletvekili listesine girmek için yaşanan derin temaslarda kamuoyuna az az yansımaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Sivas’ı ziyaret eden Ekrem ERDEM’in etrafında sıra sıra dizili bir halde koşuşturan yerel siyasi aktörlerin, ERDEM’in pasif göreve atanmasına bakmaksızın bir umut listede etkisi olur kanaatiyle koşturdukları kameralara yansıdı.

Teşkilatlardan sorumlu olduğu zamanda etkin olan ERDEM’in şimdi fazla etkinliğin kalmadığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, partinin merkez sağa çekilmesi nedeniyle Süleyman SOYLU’nun tercih edildiği ve teşkilatlarda da Soylu’nun etkin olduğu belirtiliyor.

Sivas vekillik listesinin oluşmasında yegana ana etkenin Bakan Yılmaz olacağı görüşünü ifade eden siyasi gözlemciler, özellikle Bakan’ın kendisiyle birlikte bir ikinci ve üçüncü ismi belirleyeceğini belirtiyorlar.

Sivas İl Teşkilatının da bir isim üzerinde ısrarcı olacağı belirtilirken, bunda da İl Başkanı Ziya ŞAHİN’in belirleyici olacağı vurgulanıyor.