Tarih: 24.04.2024 07:03
SİVAS MUTFAĞININ GÖZDESİ!
STHM ÖZEL HABER
SİVAS mutfak kültüründe önemli yer tutan madımak sözlü kültürde de bir çok maniye ve türküye de konu olmuştur. Havaların ısınmasıyla birlikte yeşermeye başlayan madımaklar, itina ile toplanarak sofralarda yerini almaya başladı.
SİVAS´a özgü olan bu madımak, yüksek yerlerde daha çok yetişmekle birlikte, kurutularak kışın da tüketiliyor.
Madımağın bir çok faydası olmakla birlikte hiçbir yan etkisi de bulunmuyor.
Madımağın faydaları ise şu şekilde;
- Madımak, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.
- Kan dengesini düzenliyor...
- İdrar söktürücü özellik gösteriyor.
- Mide şişkinliğini gideriyor.
- Çayı yapılarak içildiğinde mide ve bağırsağı rahatlatıyor.
- Antiseptik özellikler gösterdiğinden mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önüne geçiyor.
- İshal sorununun hızla son bulmasına destek oluyor.
- Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
- Tansiyonu dengeliyor.
- Kalp ritmini düzenliyor.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —