SPHM ÖZEL HABER
SİVAS’ta son yıllarda üretilmeye başlanılan kaz ilgi topluyor. Yazın beslenen ve adeta doğada temizleyici görevi gören kazlar yazın yenmiyor. Yazın etinin koktuğu ve bu nedenle yenmediği öğrenilirken, kar ve buz yedikten sonra etinden kokunun gittiği ve etin lezizleştiği belirtiliyor.
SİVAS yöresi köylerinde yetiştirilen kazlar 3 kg. civarında gelirken, tanesi de 150 liradan alıcı buluyor.
Köylerde genelde özel misafirlere kesilerek ikram edilen kazlar, kültürel olarak da önem taşıyor.
ARAŞTIRMACILAR, Yüksek Hızlı Tren’in gelmesiyle şehrin turizm anlamlı önünün açılması için “KAZ ETİNİN” de ayırt edici bir özellik taşıyacağı ve bunun SİVAS’a çok katkı sağlayacağı görüşleri dile getiriliyor.