Tarih: 05.02.2015 22:13

Sivas Tarihi Adımı Bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Kalesi, Gök Medrese ve Ulu Cami arasında bulunan Selçuk Ortaokulu’nun ne zaman kaldırılacağı merak ediliyor. Tarihi alanın ortasında bulunan okulun başka bir yere taşınarak, Kale Evleri Projesine biran önce başlanması bekleniyor.

 Sivas ikinci Kale Evleri Meydanı için akil bir ufku arıyor. Şehrin “kaşıkçı elması” olan Gök Medrese, Ulu Cami ve Kale arasının birleştirilerek şehre ikinci bir meydan kazandırma fikri yavaş yavaş dillendiriliyor. Belediye Eski Başkanı Doğan ÜRGÜP’ün belli kamulaştırmalar başlattığı ve yeni Başkan Sami AYDIN’ın da bunu daha da hızlandırıp, Kale ve çevresinin tarihi alana dahili noktasında adım atması bekleniyor.

Bunun en önemli adımlarından birinin Selçuk Ortaokulu’nun oradan kaldırılması gerektiğine parmak basan duyarlı aydınlar, zaten şehirde taşımalı eğitim öğretimin iyice oturduğu ve değişik yerlerden buraya öğrenci geldiği, bu öğrencilerin pekâlâ başka yerlere de taşınabileceği görüşlerini dile getiriyorlar.

Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın, Eski Adliye Binasının yıkımı ile başlayan önemli adımına bir ilave adımın da Kale Evleri adımı olması gerektiği vurgulanıyor.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR ve Belediye Başkanı Sami AYDIN’ı tarihi bir görev beklediğini dile getiren Sivaslılar, bu iki yöneticinin zaman kaybetmeden Selçuk Ortaokulu’nun oradan taşınması için bir düşünce geliştirmeleri gerektiğini belirtiyorlar.

Selçuk Ortaokulu’nun taşınarak Sivas için İkinci Bir Meydan oluşacağı ve bunda emeği geçenlerin yıllarca minnetle anılacağı görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —