Sivas Tarihine Önemli Katkı

Sivas Tarihine Önemli Katkı

Sivas’ın yetiştirdiği önemli kültür insanlarından Necip GÜNAYDIN’ın yeni çalışması “Milli Mücadele’de İşgaller ve Zaferlerin Sivas’taki Yansımaları” isimli eseri okurlarla buluştu. Bu çalışmanın şehrin tarih geçmişinde

Sivas’ın yetiştirdiği önemli kültür insanlarından Necip GÜNAYDIN’ın yeni çalışması “Milli Mücadele’de İşgaller ve Zaferlerin Sivas’taki Yansımaları” isimli eseri okurlarla buluştu. Bu çalışmanın şehrin tarih geçmişinde önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor.

 Sivas kültürünün önemli temsilcilerinden biri olan Necip GÜNAYDIN, şehir adına önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Atatürk’ün Milli Mücadelede Sivas’ta 108 Gün kalarak önemli çalışmalara imza atmasını kitaplaştıran GÜNAYDIN, bu eseri ile beğeni toplamıştı.

Şimdi de, yaşanan işgallere karşı Sivas’ta yapılan mitingler ve çekilen protesto telgraflarını, kazanılan zaferler karşısında Sivas’tan çekilen kutlama telgraflarını titiz çalışmalar sonucunda kitaplaştırdı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin Kuruluşunun 40.Yılı anısına okurlarla buluşan “Milli Mücadele’de İşgaller ve Zaferlerin Sivas’taki Yansımaları” isimli eserin, Sivas’ın tarihine önemli bir ışık tutacağı belirtildi.

Sivas’ın yetiştirdiği velut aydınlardan biri olan GÜNAYDIN’ın Sivas’ın tarihi geçmişine dair daha pek çok çalışmayı okurlarla buluşturması bekleniyor.