Tarih: 22.08.2014 09:54

Sivas Topluca Oynamaya Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Ramazan Bayramı sonrasında başlayan şenlikler hız kesmeden devam ediyor. Sivaslıların başka işi yokmuş gibi akşam sabah cırcır böceği gibi eğlenmesi bir çok insan tarafından eleştiriliyor.

 Yüzlerce derneğin organize ettiği içi boş yaz şenlikleri sürüyor. Dernek başkanlarının aylarca konuşma hazırlayıp ayna karşısında prova yaptığı bilinirken, bunun şehir kültür ve eğitim hayatına ne kattığı ise merak ediliyor.

Kendi memleketlerini aş ve iş olmadığı için bırakıp büyük şehirlere akın eden hemşerilerimizin, yazları Sivas’a şenlik için geldikleri gözlemleniyor. Avuç dolusu paraların harcandığı şenliklerde, kültürel aktivitelerin yok denecek kadar az olması ise kaygıyla izleniyor.

Köylerin, mezraların, kasabaların, ilçelerin ardı arkası kesilmez şenlik şamatalarında harcanan onca paranın ise heba edildiği vurgulanıyor.

İçi boş şenlik furyasının Sivas’ta moda olalı yaklaşık yirmi yıl civarında olduğu dile getirilirken, artık çalıp oynama haricinde bir duruma da geçilmesi gereği vurgulanıyor.

Yöre ile ilgili mani ve türkülerin derlenmesi, öğrencilere burs verilmesi gibi kültürel alana artık festivallerin kaydırılması gereğine vurgu yapan pek çok insan, bu tür bir gayret ve vizyonun daha mantıklı olduğunu dile getiriyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —