SİVAS TURİST BEKLİYOR!

SİVAS TURİST BEKLİYOR!

Fazla turist gelmeyen şehre turist gelmesi beklenirken başta büyük tur organizatörleriyle temasa geçilip geçilmediği bilinmiyor.

SPHM ÖZEL HABER
HABER:Etem Gölbaşı

Turizm yapılanması konusunda başarı gösteremeyen SİVAS'a büyük turlar uğramıyor. Turizm alt yapısı olarak başarılı çalışmalar olmazken, yabancı dil bilen personelin de olup olmadığı bilinmiyor. Büyük tur firmalarının SİVAS'a uğramalarını sağlamak gerekirken,hali hazırda tur firmalarının SİVAS'a uğramadığı ve şehre turist akını olmadığı vurgulanıyor.

Tarihi eserlerin tanıtımının yapılması da zayıf bulunurken, felsefesi olan bir turizm anlayışının şehre hakim kılınması neticesinde SİVAS'ın da turist çekebileceği vurgulanıyor.

İSTANBUL'dan yazın köylerine gelen vatandaşların turizm kategorisinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı vurgulanırken, birkaç ay köyüne gelenler yerine daha akıcı bir turizm yapılanmasının hayata geçirilmesinin en doğru olacağı belirtiliyor.

SİVAS hava limanı,ULUSLARARASI turizmde neden kullanılmazken, büyük tur operatörleri  vasıtasıyla CHARTER seferlerinin cazip hale getirilmesi konuşulacakken, bu konuda neden bir fikir üretilmiyor o da merak konusu!

Yabancı turistin gelmesi için görsel tanıtımların yanında CHARTER seferinin de acilen üzerinde durulması  bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS TURİST BEKLİYOR!