Tarih: 31.10.2018 19:37

SİVAS´a Alttan BAKIŞ!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas´a Alttan Bakış

Henüz aday enflasyonu zihinlerin kurdu iken! Ben bir kaç ismi, hoşgörülerine sığınarak eleştirmek isterim. 
Neticede er meydanı! 
Eskiden meddahlar vardı, meydana çıkanlara gaz, seyir edenlere heyecan verirdi. Bizimki az ?hâl meydanı? olsun isterim. Bizden aşağı çekmek, onlardan yüz akı ile yukarı çıkmak olsun. 
AK Parti genel merkezi, tarihinin en belirsiz yerel seçimlerine giriyor. Parti MKYK´sı Psikolojik olarak son üç seçimdir, Sayın Erdoğan hariç herkes seçimlere yenik başlıyor. Sebebi ise kimse karar merci değil. Herkesin hayali, gerçeklerle güreşemeyecek kadar cılız ve ürkek.
Aslında; Parti yönetimi ve bazı yapıların, bu seçimler için aldıkları talimat doğrultusunda Anadoluyu eşelediklerini biliyoruz. Ama aday belirlemede kendi dedikleri olmayacak kadar emin bir kaç ekip. Yaptığı işten emin olmayan akıl, bir sıfır yenik başlıyor doğal olarak. 
Aboo öyle sözler, öyle kulisler var ki aman aman.

Biz Sivas´ımıza bakalım, neresinden olursa olsun, ama Sivas´a bakalım. 
Tabi hali hazırda dümeni tutan, üst ligde manevra kabiliyeti ve söz hakkı olan mevcut başkan ile başlayalım. Ben sokakta konuşulanların olumlu yanından eleştiriye başlayayım. Diğer yanı Allah´la arasında. Bu kanıyı halk konuşuyorsa kendini çek etmelidir. 
?Sivas´a hizmet geldi ama...? diyorlar. Ben Sivas´ın değişimini doğduğun kente sık sık gelip gittikçe içinde olandan daha iyi analiz edebiliyorum. Neticede orada yaşayanların Sivas´ın sorunları ve nimetleri yaşam tarzıdır. 
Sami AYDIN hizmet yaptı diyenlere; hak vermekle beraber, ülkenin bir çok yerini bilen, gezen biri olarak, ?etrafınıza bakın´ demek geliyor içimden.

AK Parti ile girdiğimiz süreçte zaten duramazsınız. Zaten bir şey yapamazsanız akli olarak sağlıklı değildirsiniz. Tam tersinden bakalım; iktidarla aynı iken nimetlerden, çeşitlilik olarak nelerden istifade etmişiz? Buradan bakmak daha doğru bir tespittir.
Batman, Siirt, Kars, İzmir, Adana değişti iktidara muhalefet olmalarına rağmen. Sivas´ta köklü ve hayatı kolaylaştıran bir hizmet görmedim. Yükselen binalar, alçalan değerlere baskı yapar. Yola araç, göze çirkinlik olarak ise başka. 
Lütfen Sivas için önceki başkanlarla kıyaslayarak Sami Aydın değerlendirmesi yapmayın. Kayseri, Tokat, Erzircan hatta Yozgat´a bakarak Sami Aydın değerlendirmesi yapın. Bayburt´a bakın mesela... 
Muhalefetten olmalarına rağmen, Temel Bey, Osman Seçilmiş ve Doğan Ürgüp bile Sivas´a bir şeyler katmışlardır. İktidar iken yapılanları çok görmek bu aziz Sivaslıların kanaatkar olmasından sanırım. 
  O sebeple Sami Aydın´la ile kaçan fırsatları ele almak daha doğru olur.  
Sami Aydın´ın israf ve YHT projeleri için değişim veya proje kaydırması ile ismi anılıyorsa...

Ortaya atılan rakamlar ve geçen zamana bakınca belki de YHT bitecekti. Her neyse... Bazı insanların hakkında konuşulanlar dedikodu olmaz. 
en yüzeysel geçiyorum. Sadece ?çalıştı´ sözünü kabullenmiyorum. İktidar partisinden belediye başkanıysa, masadan az nimetle kalkan zarardadır. Sayın Aydın´ın Ankara´da hakkında çok şikayet var. Korkum;  çok söz hakikati de yutar derler. Bu çok şikayetten sıyrılabilir. 
Sözü uzatmadan, kendisi ile devam edecekse bu şehir veya AK Parti, bunu affedilme ve kalan ömründe dua alma için, Allah´ın geçmişinde aldığı bir duaya karşılık, son fırsat ve nimet olarak görüp çalışmasını dilerim. 
Allah yolunu açık etsin... 
Diğer yazılarda diğer adayları taşlamak üzere selametle kalın?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —