SİVAS´a Artık Bir Katkı Sağlanmalı!

SİVAS´a Artık Bir Katkı Sağlanmalı!

Kangal köpeği gitti. Bal gitti. Köfte gitti. Kavurga gitti. Balık gitti.Katmer gitti.Döner gitti?7.si düzenlenen SİVAS GÜNLERİ İstanbul´da devam ediyor. SİVAS ekonomik olarak daralıp göç verip tükenirken, İSTANBUL´da yıllardır SİVAS GÜNLERİ düzenleniyor.

 

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI İsmail ERDEM´in başını çektiği SİVAS GÜNLERİ devam ediyor. 7.si düzenlenen SİVAS GÜNLERİ yine bildik görüntülere neden oldu. STSO´nun yıllar önce hazırladığı 2023 vizyonu pankartı depodan çıkartılarak yine aynı yerine asıldı.

7.si düzenlenen SİVAS TANITIM GÜNLERİ´nin ne zaman asıl kaynak olan SİVAS´a katma değer sağlayacağı ise merak ediliyor.

Ekonomik olarak göç verip daralan şehir için derli toplu projeler elzemken, İSTANBUL´da yeme içme odaklı etkinlikler serisinin devam etmesi ise tuhaf bulunuyor.

Bu tür etkinliklerin şehre bir artı sağlayıp sağlamadığı ise bilinmiyor. Zerrece bir turizm aktivitesi olmayan şehirde, turizm gelirleri çok azken, asıl mecra olan SİVAS için bir şeyler yapılması elzemken, İSTABUL´da ?aman şehrim canım şehrim? beyanatlarının artık bir kenara bırakılarak, dağ gibi sorunlar yumağı ile boğuşan şehrin bir an önce kalkınıp gelişmesi için ciddi yatırımların yapılması bekleniyor.

 



Şahin Alpay
15.10.2016 23:02:38
Aslında bu organizasyon un Sivas´ta yapılması ve dışarıdaki Sivaslıların buna rağbet etmeleri gerekmez mi.İşadamları sivil toplum örgütleri gelseler Sivas´a nasıl bir katkı sunabiliriz anlayış ıyla bir araya getirilse daha iyi olmazmı.Bir yılda sadece 4gün varız İstanbul da Sivastaki Sivaslılar olarak...

Öz Sivaslı
16.10.2016 00:55:08
Sivasımıza ne katkısı var tartışılır ama Sivas platformu üyelerine katkısı olduğu muhakkak. Her kameraya sırıtan, her uzatılana konuşan, akşama kadar yetkili insanlar ile etkili pozlar vermek için kıvrananlardan mide krampları geçiriyoruz.

Yusuf
16.10.2016 12:48:19
sivas bitmiş, valizini alan gitmiş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.

adem adem
17.10.2016 11:12:46
sivaspostasının haberlerini severek takip ediyorum ve az çok tarzlarını biliyorum. bence bu haber bu şekilde değilde bizim vekilimiz başkanımız niye bu tarz bi organizasyon gerçekleştirmiyor diye olmalıydı. ismail erdem sivas aşığı bir başkandır. ne zaman olursa olsun tam destekle yaklaşmıştır. sadece bu organizasyon olarak değil, sivasa geziler düzenleyerek iş adamlarına ve bürokratlara sivası tanıtmıştır. ha tabi bu tanıtıma sivasın önde gelenleri ne kadar destek verdide faydalı oldu orası tartışılır. ancak vurgulamak istediğim ismail erdem yapması gerekmediği halde bu tarz bir organizasyonu yıllardır üstlenerek başarılı bir şekilde yapmaktadır. kendisine bir sivaslı olarak teşekkür etmek istiyorum. bence öyle bir haber yapın ki bizim vekiller başkanlar utansın. ben onların adına utandım. o kadar artist iş adamımız var. artist vekillerimiz var eminimki sivasta bu organizasyonun 100de 1 ni yapamazlar. ancak sağdan soldan nemalanmaya çalışırlar.

Doğruya Doğru
18.10.2016 11:56:19
Gittiler,Sivası tanıttılar sivasa yatırım istediler, sivastaki işsizliği çözdüler, sivasa büyük bir hastane sözü aldılar, sivastan insanların kaçmasını engelleyecek proje sözü aldılar, en az 5000 kişi çalıştıracak fabrikaların sözünü aldılar, şaka şaka geleneksel olarak halay çekip geldiler

kenan can
20.10.2016 09:11:10
İstanbulda acil bir hastamız için kan lazım oldu İstanbulda tanıdığım kimse yok.Bu platforma müracaat ettim internet sayfamızda yayınlayacağız dediler ne aradılar nede sordular.Adıyamanlı bir hasta içinde kan lazımmş yaklaşık bir otobüs dolusu insanları getirdiler hastanın mağduriyetini giderdiler.Hastam vefat etti sonrada yardımdan hizmetten bahsederler falanda falan