Tarih: 21.01.2018 10:43

Sivas´a Bir ALTIN PROJE

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS bu günlerde 2018 yılının en sevinçli günlerinden birini yaşıyor. HIZLI TREN GÜZERGAHI ve İstasyonunun eski yerine gelmesi şehirde ayakta alkışlanırken, şimdi de mevcut GAR yeri, düşünce insanlarınca felsefi yorumlamaya tabi tutuluyor.

YHT´nin mevcut GAR´a gelmesi kesinleşirken, burada kapsamlı bir İSTASYON yapılmasının elzem olduğu bilinmekle birlikte, bu düşüncenin iyi değerlendirilmesi durumunda TÜRKİYE´de eşine az rastlanılacak bir alan ortaya çıkabileceği belirtiliyor. GAR bölgesinin hazineye ait olduğu SİLOLAR ve Eski STADYUM birlikteliği ile harika bir meydan olabileceği, burada yapılacak olan ilave ekler ile burasının bir turizm alanına dönüşebileceği gözlemleniyor.

HIZLI TREN İSTASONUNUN analitik bir zeka ve öngörü ile ele alınması durumunda, YHT ile şehre gelenlerin mecburen şehirde birkaç gün kalabilecek bir cazibeyi doğuracağı öngörülüyor.

HIZLI TREN İSTASYONU ve İstasyon Caddesi bütünlüğünün birlikte düşünülerek, komple bir projenin elzem olduğu ve hazır Eski Stadyum da değerlendirilecekken bunu en kısa zamanda yapmak gerektiği görüşleri ısrarla dile getiriliyor.

YHT´nin mevcut güzergaha gelmesinden memnun olan SİVASLILAR,burada meydana gelecek çalışmalar konusunda da İsmet YILMAZ ve Habip SOLUK´a güvendiklerini dile getiriyorlar.

Bakan YILMAZ ve Komisyonlar Başkanı Habip SOLUK´un attıkları her adımın şehrin menfaatine olduğunu dile getiren pek çok Sivaslı, ?İSTASYON MEYDANI? projesini de yine bu iki ismin hayata geçirebileceğini dillendiriyorlar.

Bakan YILMAZ ve Vekil SOLUK´un İSTASYON MEYDANINI oluşturmaları durumunda şehrin sayfalarına altın harflerle isimleri yazılacağı ve yıllar yılı bu toprakların çocukları onları minnetle anacağı biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —