Sivas´a Bir ALTIN PROJE

Sivas´a Bir ALTIN PROJE

Yüksek Hızlı Tren´in (YHT) yeniden eski güzergaha gelip mevcut garı kullanacak olması şehirde büyük heyecan oluşturdu. Bu alanın modernize edilerek SİVAS´ın yarınlarına teknik bir bakışla kazandırılması bekleniyor. Yıkılan eski STADYUM, SİLOLAR gibi hazin

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS bu günlerde 2018 yılının en sevinçli günlerinden birini yaşıyor. HIZLI TREN GÜZERGAHI ve İstasyonunun eski yerine gelmesi şehirde ayakta alkışlanırken, şimdi de mevcut GAR yeri, düşünce insanlarınca felsefi yorumlamaya tabi tutuluyor.

YHT´nin mevcut GAR´a gelmesi kesinleşirken, burada kapsamlı bir İSTASYON yapılmasının elzem olduğu bilinmekle birlikte, bu düşüncenin iyi değerlendirilmesi durumunda TÜRKİYE´de eşine az rastlanılacak bir alan ortaya çıkabileceği belirtiliyor. GAR bölgesinin hazineye ait olduğu SİLOLAR ve Eski STADYUM birlikteliği ile harika bir meydan olabileceği, burada yapılacak olan ilave ekler ile burasının bir turizm alanına dönüşebileceği gözlemleniyor.

HIZLI TREN İSTASONUNUN analitik bir zeka ve öngörü ile ele alınması durumunda, YHT ile şehre gelenlerin mecburen şehirde birkaç gün kalabilecek bir cazibeyi doğuracağı öngörülüyor.

HIZLI TREN İSTASYONU ve İstasyon Caddesi bütünlüğünün birlikte düşünülerek, komple bir projenin elzem olduğu ve hazır Eski Stadyum da değerlendirilecekken bunu en kısa zamanda yapmak gerektiği görüşleri ısrarla dile getiriliyor.

YHT´nin mevcut güzergaha gelmesinden memnun olan SİVASLILAR,burada meydana gelecek çalışmalar konusunda da İsmet YILMAZ ve Habip SOLUK´a güvendiklerini dile getiriyorlar.

Bakan YILMAZ ve Komisyonlar Başkanı Habip SOLUK´un attıkları her adımın şehrin menfaatine olduğunu dile getiren pek çok Sivaslı, ?İSTASYON MEYDANI? projesini de yine bu iki ismin hayata geçirebileceğini dillendiriyorlar.

Bakan YILMAZ ve Vekil SOLUK´un İSTASYON MEYDANINI oluşturmaları durumunda şehrin sayfalarına altın harflerle isimleri yazılacağı ve yıllar yılı bu toprakların çocukları onları minnetle anacağı biliniyor.



Anahtar Kelimeler: Sivas ALTIN PROJE
Aynur Ertaş
21.01.2018 15:08:15
Lojmanların tescilli binalarına yapılacak butik otel ve dükkanlarla tarihi gar binası ile bütünleşecek YHT garı Proje güzel konumlandırılırsa muhteşem olur

demiryolcu
22.01.2018 13:57:25
Aynur Ertaş O.Yıldırımın akrabasımısın illa bir tüdemsaş veya lojmanlara göz dikeceksiniz. orda stadyum ve TMO vb bölgede kaç dönüm arazi var butikmi gotikmi ne yapıyorsan oralara yap. şu at gözlüklerini çıkartın. beyninizi çalıştırın. boşa verilmemiş.

taner
22.01.2018 22:48:16
Kütüphane veya hastane işine dönmesin, hiç ınanamıyorum

Şahin Tok
13.02.2018 16:17:26
Bu hamle çok isabetli ve Sivas´a hayırlı olmuş.Dünyanın bütün büyük şehirlerinde raylı sistemler şehrin merkezindedir.Lakin bu değişiklik Sami Aydın´ın pek hoşuna gitmeyecek gibi !