SİVAS´a Büyük Müjde!

SİVAS´a Büyük Müjde!

Sivas´ı STRATEJİK bir il yapacak olan LOJİSTİK Köy çalışmasında sona gelinde. Teklif veren 8 firmadan, şartları tutan 4 firma görüşmeye çağrılırken, Mart sonu veya Nisan başı gibi sondaj çalışmasının yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

 

SİVAS POSTASI GAZETESİ, Sivas´ın menfaatlerine olan her konuyu alkışlamaya devam ediyor. Müsteşarlığı zamanından bu yana zaman zaman eleştirdiğimiz, çoğu konularda ters bile düştüğümüz Habip SOLUK´un, şehre dair önemli çalışmalarını da dürüstlük ilkesi gereği dile getiriyoruz.

Müsteşarlığı zamanında büyük çaba göstererek SİVAS´ı da lojistik köyu olan iller arasına sokan Habip SOLUK, bu projenin yerinin tesbitinde de önemli çabalar göstererek BOSTANKAYA´da yapılması için büyük emekler harcadı.

BOSTANKAYA LOJİSTİK KÖY için sona gelindiği ise alınan bilgiler arasında. 8 tane firmadan teklif alındığı ve 4 firmanın ise şartlarının tuttuğu belirtilirken, Mart sonu gibi çalışmaların başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Sivas´ı STRATEJİK bir anlama taşıyacak olan Lojistik Köyu´ün yanına kurulacak olan ?Milli Vagon? üretim  tesisleri ise Türkiye´de bir ilk olacak. Hem yurt içi, hem yurt dışı ihtiyacı karşılayacak olan Milli Vagon projesinin ise uluslar arası kalitede olup, ülkeye önemli girdi sağlayacağı vurgulanıyor.

LOJİSTİK KÖY´da ilk etapta yaklaşık 500 kişinin çalışacağı öngörülürken, ilerde bu sayının 1000 i aşacağı sanılıyor.

Ulaş, Kangal, Altınyayla gibi ilçeleri de direkt etkileyerek gelişmelerine katkısı olacak olan LOJİSTİK KÖY´ün , SİVAS için altın hazine olduğu biliniyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Büyük Müjde
Çetin Özdemir
9.03.2016 23:17:24
Sivasımızın ?dar alanda kısa paslaşmalar? türündeki cılız girişimlerden ziyade, kabuğunu kıracak bu türden stratejik yatırımlara ihtiyacı var. İnşallah tamamlandığını da birlikte görürüz. Emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkürler.