SİVAS´a Dair

SİVAS´a Dair

Gelişip güzelleşen TÜRKİYE ve gelişip güzelleşen bir SİVAS tek hayalimiz.

ANKARA hayatımın merkezinde olsa da SİVAS her zaman gündemimiz. Bu kentin her sorunu ve bu kentte her olup bitene duyarsız kalmamız söz konusu bile değil.

Liderimiz Sayın CUMHURBAŞKANIMIZI iyi takip ediniz ve görünüz ki artık eski TÜRKİYE yok ve yeni bir TÜRKİYE var.

Gelişip güzelleşen TÜRKİYE ve gelişip güzelleşen bir SİVAS tek hayalimiz. Memleketimiz SİVAS. Her köyünü, her kazasını, her yerini bilirim şehrin.

Bazlamasını yedim, su böreğini yedim, bişi yedim, köfte yedim, gıdılı köfte yedim,lavaş yedim. Ben bu toprakların evladıyım ve bundan gurur duyuyorum?

SİVAS her geçen gün daha da güzelleşmeli ve bunu hak ettiğine inancım tamdır benim.

HIZLI TREN şehrin gündeminde elbet. SON gelişmelere vakıfsınız. HIZLI TREN şehrin merkezinde olacak ve istasyon merkeze kurulacak.

Bu gecikmiş haklı konuda Sayın SİVAS POSTASI GAZETESİ aralıksız yayınlar icra etti. Özellikle en tuttuğum manşet ?TİMUR´dan sonra şehre yapılan ikinci zulum? manşeti idi. Hem güldüm hem hayıflandım. Hayıflanmamak içten değil azizim.

Doğrusu HIZLI TREN´in merkezde olması idi ve bu gerçekleşti.Burada emekleri olanlar çok. ANKARA´dan yakinen takip ettiğim isimlerin bazılarını burada zikretmezsem tarih önünde mesul olurum.

Ancak SİYASİ isimleri polemik konusu olmaması için yazmayacağım onlar bende saklı kalsın ilerde aşikar edeceğim elbette.

SİVAS POSTASI yazarı Sayın Mehmet BAŞKAN Beyfendinin yazılarını uzun bir zamandan bu yana takip etmekteyim. HIZLI TREN ve sair konularda ayakları yere basan yorumları ben denizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Hızlı Tren´in neden şehrin merkezinde olması gerektiği hususundaki analizleri takdire şayandır kendisini kutlamaktayım.

Makalelerinde gördüğüm dikkat ve titizlik bende bir his izale ettiki sizle paylaşmam gerek. Zatialilerini tanımam bilmem lakin Sayın Mehmet BAŞKAN´ın analiz yeteneği kendisinde BELEDİYE BAŞKLANLIĞI hamurunun olduğunun ap açık göstergesidir. Teknik bilginin ruha bürünmüş hali arz etmektedir. Bu kent bence kıymetlerinin önünü açmalı.

Hızlı Tren konusunda Sayın Türk Ulaşım Sen Başkanı Nurullah ALBAYRAK´a ayrı bir pasaj açmak icap eder. Aylardır bunun bilimsel izahını kamuoyuna arz etti. Kendini paraladı. Allah işini gücünü rast getirsin. Bu vatana böyle evlatlar gerek. Düşündüm de SİVAS´taki bütün STK Başkanları Sayın Nurullah ALBAYRAK gibi olsa, şehir bugün nerede olur biliyor musunuz Avrupa şehirlerinden daha iyi yerlerde olur.

Şehri anlamlı kılan değerler çok önemli hem de çok. Bundan yıllar önce bir ALMAN  Büyükelçi ile bir dostluğumuz hasıl oldu.

Sayın BÜYÜKELÇİ Sivas´a gelmiş ALMAN bilim insanlarının şehirde yaptığı arkeolojik kazıları yerinde görüp onlarla bir gün geçirmiş SİVAS´ta. KIZILIRMAK´ı gören bir tepecike çıkıp şöyle demiş ?TANRIM bu toprakları ne güzel yaratmışsın HİTİTLER haklı imiş burada yaşamakta.?

Bana dedi ki bu kentin filozofu, düşünürü, aydını eksik olmaz. Bu topraklarda o ruh var.

Sayın BÜYÜKELÇİ haklıdır ve bu hakkı teslim etmem icap eder. Bu toprakların mayasında çok derin kökler var. Kıvrıla kıvrıla akıp giden KIZILIRMAK mı dersiniz, sıra sıra uzanan dağlar mı dersiniz insanı kadamli uğurlu olmaya çağırmakta.

Ben burada iki ismi kaleme almadan geçmek istemem. Bunlardan biri SİVAS POSTASI yazarı çok değerli dostum Osman ÇELİK beyefendi.Pek çok zaman istişare ettiğim, konuştukça şehrin 100 yıllık geleceğine dair özel hayaller ve planlar duyduğum çok müstesna bir isim.

Bu şehirde yaşayan bence FİLOZOF biri. Kimse bilmez ama şuan yürüyüp giden KİTAP FUARI´nı ilk önce başlatan ve onun temellerini atan çok sıra dışı bir insan. Daha pek çök özel düşünceyi geliştirip sistemleştiren bir düşünür.Ortaya koyduğu güzel düşüncesini gerçekleştirene kadar yılmadan usanmadan mücadele veren biri.

Burada yazdıklarıma bakıp ta bir mevki için mi bu yazılar diyebilirsiniz ama yanılırsınız. Şahit olduğum gerek SİVAS´ta gerek ANKARA merkezli çok önemli birkaç teklifi reddedebilen ender  bir isim.Kendisi için bir şey istediğine şahit bir Allah kulu yoktur. Ben denizden birkaç ricası oldu gözlerim doldu. Zorda olan birkaç kişinin düştükleri sıkıntıdan kurtulmaları için birkaç ricası hasıl olmuştu. Kimseden bir karşılık beklemeden şehri ve insanı için düşünce üreten kaç kişi var Allah aşkına?

Bana göre şehrimiz düşünceleriyle hizmet eden ikinci bir isim ise Sayın Berat DEMİRCİ. Onun yazılarını okudukça, geçmiş zaman bilgelerinden biri ile oturmakta sanmaktayım kendimi. Bir Ebu Suud Efendi, bir KADI BURHANEDDİN, bir Sezai KARAKOÇ ile oturmaktayım sanki. Kıymeti bilinmesi iktiza eden bir filozof ve şehrimizde bu tür insanların çoğalması gerekmekte.

Ben deniz biliyorum ki şehirde daha böyle isimler var. Kentte meydana gelen olumsuzlukları hemen öğrenip, bu olumsuzluğun giderilmesi noktasında harekete geçen çok önemli kanaat önderleri var duymaktayım ve yakında bu güzel insanları da yazacağım.

Lakin gördüğüm o ki, kente dair olumsuzlukları yerden yere vuran kale SİVAS POSTASI?

Hayalleri olan insanların sığındığı kale SİVAS POSTASI kanımca?.

SİVAS POSTASI diğer basın organları gibi değil. Sadece haber yapmıyor bu gazete. Olanı ve olması gereken için bedeller ödeyen mücadeleler ortaya koyuyor.

Ben bu yolda yürüme bahtiyarlığı içersinde olanları kutluyorum. Bu kentin insanları içinde doğru olanı korkusuzca dile getiren her düşünce benim için kutsaldır.

Herşey SİVAS için. Alman BÜYÜKELÇİ dostumun tesbiti gibi, bu topraklarda hazır maya var. Bize düşen bu mayayı şekilden şekle koyarak şehrimizi abad etmek?

Hepinize ANKARA´dan sevgi ve saygılar sunarım?

                                        Abdülhadi GÜLER

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Dair