Tarih: 19.11.2018 19:04

SİVAS´a Genel Bakış

Facebook Twitter Linked-in

?Seçim Sathı´ yazımızda, parti içinde var olan rahatsızlıklar ve bazı uygulamaların yanlışlıkları üzerine konuşma makamında olanların bile kuşdili konuştuğunu işaret ettik. 
Tabi Ankara´dan bakıldığında taşra net görünmeyebilir. Lakin insanların, içinde bulunduğu hali, dışarıdan bakandan daha iyi göremediği haller de olur. 
Genel olarak kaleme aldığım ?Seçim Hattı ve Seçim Sathı´ yazılarını Sivas özelinde açmak istiyorum. 23 il merkezinde daha önceden ilan edilen temayül yoklamasının iptali üzere çıkan eleştiri ve sessiz itirazları...
Sivas´ın, biri eski bakan olan üç milletvekili ve bir bakan yardımcısı var. Çiçeği burnunda bir il teşkilatı.
Ankara sahayı başta vekiller, il ve ilçe teşkilatları üzerinden dinler. 
Ankara bu üst yapının parçalanmışlığına ve tutarsızlığına veya birlikteliğine bakarak sahayı ölçebilir. Neticede sahanın genel merkeze düşen aynası tek değildir, çeşitlendirilmiştir. İşte bu çeşitlilik çok uç iddialar ve karşı tezler ile dolu olursa Ankara, önüne getirilen bir kaç isim yerine, en bildiği veya en güvendiği isim ile yola çıkmayı tercih edebilir.
Herkes birbirine siyaset yapıyor. 
AK Parti sathından bir eleştiri yapmak istiyorum. Bir ilin bakanı kimseyi kırmamak adına veya gönlünde olduğu gibi ?falan olmazsa, falan olsun´ çelişkisine düştüğü zaman, genel merkeze uzanan her el, ayrı telden çalmaya başlar. 
Bu noktada genel merkezin yanılma payı çok yükselir ama buna sebep veri sağlayıcılardır. Dilerdim ki! Sivas temayülü iptal edilmesin ama riskli bir seçim sürecinde genel merkez daha fazla zihin karışıklığı istemeden bir adım attı sanırım. 
Yine dilerdim ki; Bakan bey aday olabilecekleri vekil ve bakan yardımcılarımızla önceden toplayıp tartıştırarak kendi aralarından birini tercihe zorlayıp, üç vekil olarak o kişi üzerine mutabık olup, kalan kişilere de destek vermemek üzere müracaatta hür bırakabilirdi. 
Artık bir sürece girdik. Hilmi Bilgin ısrarla aday olmadığını beyan etmektedir. Ama genel merkezden sızan perde arkası, görevin şahsına tebliğ edileceği yönündedir. Görev verilirse ?ben çıkmıyorum? deme şansının olmadığını da herkes takdir eder. Bu süreci birlikte seyir edeceğiz. 
Sivas için önemli olan mevzi kaybetmemesi ve daha fazla mevzi almasıdır Allah Sivas´ın talihini açsın muradı ile?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —