Sivas´a Kadı Burhaneddin Üniversitesi

Sivas´a Kadı Burhaneddin Üniversitesi

Sivas´ta uzun zamandır konuşulan İkinci Üniversite fikri canlılığın koruyor. Özel bir üniversitenin de gündemde olduğu şehirde, kurulacak Üniversiteye tarihe altın harflerle geçen Kadı Burhaneddin´in adının verilmesinin yerinde olacağı dile getiriliyor.

 

Sivas İkinci Üniversiteyi konuşuyor. Son birkaç yıldır Lütfü ABAY´ın da şehre ikinci bir üniversite kurma fikri içinde olduğu daha önce Sivas Postası tarafından duyurulmuşken, kurulması planlanan üniversitenin isminin de Kadı Burhaneddin Üniversitesi olması bekleniyor.

Şair, bilge, arif, cesur bir devlet adamı olan Kadı Burhaneddin´in isminin verileceği bir Üniversitenin Orta Anadolu´nun kilit taşı konumunda olacağı ifade ediliyor.

Kadı Burhaneddin Ahmet´in hakkıyla araştırılamadığı eğer hakkıyla araştırılsa, tam anlamıyla bir ?Cesur Yürek? olduğu tarihçilerce dile getiriliyor.

Sivas´ı merkez alan bir devlet kuran Kadı Burhaneddin´in, devlet adamlığı, kadılık, şairlik gibi pek çok meziyeti bünyesinde barındırdığı biliniyor.

Cesur Yürek Kadı Burhaneddin´in isminin kurulması düşünülen ikinci üniversiteye verilmesi, medeniyet anlamlı bir duruşun da göstergesi olacak.

Kadı Burhaneddin, Şemsi Sivasi, Mihrali Bey, Aşık Ruhsati, Aşık Veysel gibi pek çok Sivaslı, başta üniversiteler olmak üzere isimlerinin okullara verilmesinin geleceğimiz adına bir güveni temsil edeceği vurgulanıyor.