Tarih: 29.03.2017 20:24

SiVAS´a "KUBBEALTI" Felsefesi

Facebook Twitter Linked-in

 

Yıllardır kültür ve sanatta bir kasaba çalışması kadar dahi çalışmalar  yapamayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, şehrin geleceğe yönelmesi noktasında işlerlikli adımlar atamamakla yoğun eleştiri alıyor. Geçtiğimiz yıllarda şehrin kültür insanlarının Kültür Müdürlüğü ile bu işin olmayacağını bilip, Buruciye Medresesi içinde ?BURUCİYE KÜLTÜR SOHBETLERİ? düzenleyerek şehrin aydınlarının bir araya gelmesinin VALİLİK kanalıyla yapıldığı herkesçe biliniyor.

Hatta İl dışından pek çok konuğun uğrak yeri olan şehir hakkında derli toplu bilgi edindikleri Buruciye Medresesi´nin MÜFTÜLÜK´e devredilmesi akabinde ?cenaze evi? hüviyetine büründüğü belirtiliyor. Yoğun bir matem havası ile ?bedava çay? mantığının Buruciye´nin sanat ve kültür ortamını bıçak gibi kestiğini dile getiren kültür insanları, burasının yeniden ihtişamlı günlerine dönmesi için Vali Davut GÜL´ün bir düşünce geliştirmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Yazarların, şairlerin, filozofların, sıra dışı aydınların gelip bir biri ile kitap, dergi, sanat konuşup, şehrin geleceğine dair güzel düşüncelerin öne çıktığı mekan olan Buruciye Medresesinin, biran önce VALİLİK bünyesine geçerek, burada ?KUBBEALTI? mantığın çerçevesinde yeni bir sanat ortamının yeniden diriltilmesi arzulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —