SİVAS´a Ne Katkısı Var?

SİVAS´a Ne Katkısı Var?

İSTANBUL´da 9.su gerçekleştirilen SİVAS Tanıtım GÜNLERİ´nde KAVURGA, KÖFTE ve KANGAL KÖPEĞİ ilgi odağı oldu.Gün boyu gelen ahali ?çalıp çığırarak? günü tamamlarken, yerel seçim öncesi ise kuytu alanlarda SİYASİ PLANLAMALAR ise dikkatlerden kaçmadı.

 

SPHM ÖZEL HABER

SİVASLILAR PLATFORMU tarafından İSTANBUL YENİKAPI etkinlik alanında 9.su düzenlenen SİVAS GÜNLERİ yapıldı.Bir zamanlar KENT MEYDANINDA KURULAN ilçe stantlarının benzeri orada kurulurken, yöresel yiyecekler de gelenlere ikram edildi.

Gürün ELMA, Zara BAL, Altınyayla kavurga derken havada uçuşan yiyecek ve içeceklere oyun  ekiplerinin oyunları da eklenerek günler tamamlandı.

SİVAS´a ne katkı sağladığı meçhul olan bu günlerin arka planında ise MART YEREL seçimler için kulisler yapıldığı gözlemlendi. Belediye Başkan Aday adayları ve Meclis üye adayları ortada dolanırlarken, ?yüzleri güleç ve bol kahkalı? insanların SİVAS´tan haberlerinin olup olmadığı ise merak konusu.

SİVAS göç verip, insanlar geçim sıkıntısı ile uğraşırken, gerek ANKARA´da gerekse İSTANBUL´da yapılan tanıtım günlerinin şuana kadar şehre bir katkısının görülüp görülmediği ise merak konusu.

9.su düzenlenen SİVAS GÜNLERİNİN, en azından b u sene şehre ekonomik bir canlılık kazandırmayacağı, gelecek yıl ise SİVAS´ın İSTANBUL´a değil de, İSTANBUL´un SİVAS´a taşınarak bu günleri burada yaşamaları ümit ediliyor.



Anahtar Kelimeler: SİVAS Katkısı
Seher vakti
1.10.2018 08:55:30
Babamın rahatsızlığı dolayısıyla İstanbul da bir hastaneye götürdüm tanıdığımız kimse yok oralarda kan lazım oldu.Dedim Sivas platformu var oraya ulaşırsam yardımcı olurlar diye düşündüm Facebook ta sayfalarında var ulaştım fakat en ufak bir yardımları olmadı durumundan bahsettiğim halde bir kez aramadılar.Adıyaman lı acil bir hastayada kan lazımmış bir otobüs dolusu insan gelip kan verdiler.Dernekleri hemen organize etmiş yardımcı olmuşlar.Burdan gidenler para kazanmak (eğer ucuz stand bulabilirlerse) kurumlar figüran üst tabaka siyaset ve reklam yapma derdinde Sivas ta bunların bir Dikili ağacı varmı bir okulmu yaptırdılar veya öğrencimi okutuyorlar ben duymadım da görmedim de.